L'Ajuntament formarà a 360 persones en situació d'exclusió social amb l'objectiu que troben treball

Guardar

L'ajuntament_de_valència
L'ajuntament_de_valència

La regidora d’Inserció Sociolaboral, Isabel Lozano, ha anunciat la creació de 13 tallers, en els quals participaran 360 persones en situació d’exclusió social que rebran formació orientada a la seua inclusió en el mercat laboral. Estos tallers ofereixen formació en competències molt diverses, des d’allò més bàsic com mantindre una alimentació sana o nocions bàsiques de costura fins a aspectes més tècnics, com els informàtics o sociosanitaris, donada la varietat de persones a les que es dirigeixen els cursos.

Els tallers en competències bàsiques pretenen millorar les aptituds personals en activitats de la vida quotidiana i van dirigits a persones que habiten en vivenda precària (de vegades assentaments xavolistes). L’objectiu és fer avançar a estes persones en l’autonomia i independència a nivell personal.

Estos tallers tenen assignada una quantitat econòmica que s’aporta als alumnes si mantenen una regularitat en la seua assistència. L’objectiu és incentivar a estes persones a formar-se en aspectes culturals bàsics i a donar el pas d’eixir de la vivenda precària en la que estan. Si compleixen el programa de formació amb èxit l’alumne rebrà una beca de 976 euros i podrà passar a realitzar tallers de formació més avançats.

La regidoria d’Inserció Sociolaboral invertirà un total de 31.520 euros en beques per als alumnes, el que significa un 28% del total que s’inverteix en este pla de formació emmarcat dins del programa RESSÒ que, com ja es va anunciar recentment substitueix, millora i amplia l’antic programa PAES.

Lozano explica que RESSÓ “té per objectiu donar solucions a les persones en risc o en situació d'exclusió social a la ciutat i garantir-los els seus drets socials en aspectes d'ocupació, habitatge, educació, sanitat i participació social”.

El segon grup de tallers, està enfocats cap a aspectes formatius de caràcter més professional i ja no tant a nivell personal com els de l’anterior cas. Ací trobem cursos de capacitació en aspectes de llanterneria, tècniques culinàries, atenció sociosanitària a persones depenents, obtenció del carnet de conduir o curs de carretiller i grua pont.

Estos tallers persegueixen la formació teòrica i la pràctica professional per facilitar l’accés al mercat de treball posteriorment. Cal indicar que el procés de selecció ja està en marxa i que els cursos començaran en setembre d’este any.

"Les administracions públiques no poden quedar indiferents a les situacions d'exclusió, per la qual cosa des de l'Ajuntament de València i la regidoria d'Inserció Soci-Laboral ens comprometem a garantir l'última malla de protecció per a les persones que no poden accedir a un altre tipus de recurs perquè han esgotat els ajuts existents o perquè no posseeixen els requisits que en les prestacions es requereixen. Estos casos greus i crònics en l'exclusió han de ser abordats de manera decidida i integral per part de les polítiques públiques de protecció, i l'atenció, de manera sistemàtica i planificada ", ha dit Lozano.

Arxivat a:

Destacats