L'Ajuntament de València posa data per al final de les obres de la Plaça de la Reina

La Junta de Govern Local aprova batejar un jardí amb el nom de Josep Renau

Guardar

Obres en la Plaça de la Reina de València
Obres en la Plaça de la Reina de València

La Junta de Govern de l'Ajuntament de València ha aprovat la modificació del contracte d'obres per a la Reordenació de la plaça de la Reina, amb un import d'1.638.830,15 euros (IVA inclòs) i una ampliació del termini de finalització de tres mesos, per la qual cosa es preveu que les obres conclouran al juliol de 2022.

El canvi es duu a terme després d'haver sigut aprovat el projecte modificat amb informes favorables dels serveis municipals i haver donat audiència a l'empresa adjudicatària, explica el consistori i un comunicat.

D'altra banda, s'ha acordat nomenar el jardí situat en la plaça enjardinada del carrer Salvador Perles amb el nom de Josep Renau, una petició que havia formulat l'Associació de Veïns i veïnes del barri de Sant Marcel.li, i que complementa l'homenatge al pintor i artista gràfic en la zona, ja que hi ha un gran mural en aqueix espai verd.

El vicealcalde i portaveu municipal, Sergi Campillo, ha recordat la figura de Josep Renau, "un dels noms més coneguts de l'art valencià, pintor, artista gràfic i muralista, nascut a València en 1907".

Al maig de 2019, entitats socials i empreses del barri de Sant Marcel·lí van encarregar a l'artista valencià Martín Forés Sanz un mural composició de gran impacte visual en homenatge a Renau, que es va plasmar sobre una façana del grup d'habitatges socials construït en 1960 per l'empresa Cerveses Turia per als seus treballadors.

La sol·licitud va ser subscrita per diverses entitats del barri (Associació Cultural del Barri de Sant Marcel·lí, Falla Sant Marcel·lí, la Unió Musical L'Horta Sant Marcel·lí, Associació per a la Gestió dels Horts Urbans Rambleta, AMPA Ramiro Juver, CEIP Ramiro Juver, Associació grup de Consum per l'Horta).

Atès que ja existeix un carrer amb el nom de Josep Renau, la Junta ha decidit donar el nom de l'artista al jardí, que passa a denominar-se Josep Renau.

 

Destacats