L'Ajuntament de València i la Generalitat impulsen un nou conveni per al sector del Grau

Sandra Gómez: "El nou document ens permetrà passar pàgina d'una de les grans herències enverinades dels governs del PP amb la F-1"

Guardar

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, al costat d'Héctor Illueca
La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, al costat d'Héctor Illueca

L'Ajuntament i la Generalitat impulsaran un nou conveni per al sector del Grau que estipularà el repartiment dels costos de la construcció del circuit de Fórmula 1 que van ascendir aproximadament a 42 milions d'euros. Així ho han anunciat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i el vicepresident segon de la Generalitat, Héctor Illueca, després de la reunió que han mantingut per "buscar una solució al document que va signar en el seu moment l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i que va generar un important deute a les administracions", ha explicat la vicealcaldessa.

Sandra Gómez ha destacat l'acord de les dues administracions per impulsar un nou conveni que modifique l'anterior que condicionava el desenvolupament del sector del Grau. "És una magnífica notícia perquè podem anunciar per fi que passarem pàgina a una de les grans herències enverinades que van deixar a l'actual Consell i a l'actual Ajuntament de València els governs del PP, que estaven més interessats a beneficiar uns pocs en perjudici dels interessos de la majoria dels valencians i valencianes, i que es van traduir en un deute de més de 40 milions d'euros", ha assegurat.

El nou conveni que subscriuran l'Ajuntament i la Generalitat permetrà arribar a un acord entre totes les parts interessades amb el qual "recuperar els diners invertits per part de totes les administracions i donar una solució al nou barri del Grau, una zona que connectarà amb l'antic llit del riu Túria, que servirà de nexe entre Natzaret i els Poblats Marítims i que, a més, disposarà de bona part de les noves dotacions públiques com ara escoles, vivenda pública accessible, etc, que ens permetrà consolidar aquesta part de la ciutat", ha defensat Gómez.

Per part seua, el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge, Héctor Illueca, ha incidit en el consens aconseguit entre les dues administracions per donar una eixida a l'"herència rebuda de governs anteriors" en el Grau. "Ha sigut una reunió cordial que hem abordat des de la complicitat per tractar de resoldre una situació a la qual se li havia de donar una eixida posant sempre per damunt els interessos dels valencians i valencianes", ha explicat.

"Coincidim que és necessari un nou conveni entre les administracions que establisca les condicions per afrontar aquesta herència que hem rebut de governs anteriors i que compromet els interessos de la ciutadania", ha afegit Illueca, qui ha continuat explicant que el nou conveni es realitzarà "des de la defensa de l'interés general i el rigor jurídic".

El vicepresident, igualment, ha mostrat la seua satisfacció "per la coincidència bàsica en l'enfocament que se li ha de donar al sector del Grau. Això desembocarà, els equips estan treballant ja, en la possibilitat d'un nou conveni per regular la resolució d'aquesta situació entre les dues administracions d'acord i en defensa dels interessos de la ciutadania", ha conclòs.

Destacats