L’Ajuntament crea els primers Premis per la Igualtat de València

Guardar

Plaça de l'Ajuntament de València
Plaça de l'Ajuntament de València

La regidora d'Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha anunciat que la Junta de Govern Local aprovarà demà la convocatòria dels primers Premis per la Igualtat de la ciutat de València, amb una dotació econòmica total de 20.000 euros. "La idea de crear uns guardons que reconeguen el foment de la igualtat entre dones i homes és més important que mai davant el discurs de l'odi i la negació de les desigualtats existents que plantegen determinats sectors situats en posicions antidemocràtiques", ha dit Beamud.

L'objectiu és premiar actuacions, bones pràctiques i projectes d'igualtat realitzats a la ciutat de València durant 2020 i 2021 en cinc àrees distintes: lluita contra la violència de gènere i masclista; salut i esport; ocupació, conciliació i corresponsabilitat; coeducació, i art i cultura.

Així s'avaluaran actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen contribuït a la lluita contra la violència de gènere i masclista a la nostra ciutat i donen suport de manera integral a les dones i als seus fills i filles i a la resta de la família, per a la reparació del dany per la violència patida.

També actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen impulsat l'empoderament de les dones, mitjançant la cura de la seua salut física, emocional i sexual, o la promoció de la pràctica esportiva en condicions d'igualtat. La formació, l'accés i la promoció de l'ocupació de les dones de la ciutat, en condicions d'igualtat efectiva d'oportunitats, així com canvis d'actitud favorables a la corresponsabilitat en la funció social de les cures i les tasques domèstiques, millorant els servicis de suport per a la conciliació.

Finalment, actuacions, bones pràctiques i projectes que hagen promogut la formació en igualtat entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere als centres educatius en qualsevol nivell d'ensenyament tant reglat com no reglat o la creació artística i cultural que fomente la igualtat entre dones i homes i perseguisca compensar les situacions de desigualtat de les dones.

Per cadascuna de les cinc seccions s'atorgaran dos premis (un de 3.000 euros i altre de 1.000 euros), amb una quantia total de 20.000 euros. "Des del govern de Joan Ribó pensem que és necessari reconéixer exemples de treball i lluita a favor de la igualtat entre homes i dones i contra la violència de gènere. Es requereix un compromís col·lectiu cap al qual avancem a poc a poc, per això la creació d'aquests premis són la nostra manera d'agrair totes les persones i associacions que ajuden a trencar barreres i que faciliten el canvi de cultura cap a una societat més justa i igualitària", ha conclòs la regidora Lucia Beamud.

Destacats