L'ajuntament considera poder cremar el cap de la meditadora en la Crida de les Falles o 10 de març

Guardar

Bust de "la meditadora", amb la mascareta, símbol de resistència contra la pandèmia
Bust de "la meditadora", amb la mascareta, símbol de resistència contra la pandèmia

El regidor de Cultura Festiva l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha assenyalat aquest dimecres que es remena que el cap de la meditadora, que forma part de la falla oficial, puga cremar-se el dia de la Crida o en la data "simbòlica" del 10 de març, aniversari de la suspensió de les festes, si així ho permet l'evolució de la COVID.

Galiana, abans del ple del consistori, ha indicat que s'estan contemplant "absolutament tots els escenaris i no hi ha cap decisió pressa". Ha al·ludit al 15 de gener, data marcada per Sanitat fins a la qual s'allarguen les normes aprovades recentment per la Covid i "després es veurà la situació de la pandèmia".

En aquest sentit ha subratllat que no es pot plantejar qualsevol activitat ara, ja que la situació és complicada i canviant, encara que ha indicat que en un primer moment s'ha considerat poder cremar el cap el dia de la Crida, que dona inici a les Falles, quan es faça, i també ha destacat la data simbòlica del 10 del març, dia que es va decidir suspendre les Falles per la Covid.

En tot cas, Galiana ha insistit que "no hi ha cap decisió pressa" i ha subratllat que, quan es faça, es realitzarà amb el món faller, "com s'ha fet sempre, que és el vertader protagonista de la festa, i no es prendrà cap decisió per part de l'ajuntament sense consultar-li".

El cap de la falla municipal de València 2020, la gegantesca meditadora, que s'excepte del foc, va ser coberta amb una màscara en declarar-se la pandèmia pel coronavirus que va obligar a suspendre les festes josefines. La resta de la peça que va estar plantada dues setmanes en la plaça de l'Ajuntament de València es va cremar uns dies després de l'ajornament de les Falles 2020. El cos va ser pastura de les flames en una insòlita 'cremà' sense públic i sense ser anunciada per a mantindre la seguretat.

Arxivat a:

Destacats