Kelvin Kitpum i Amane Beriso, guanyadors de la Marató de València 2022

Aquesta prova esportiva tanca enguany 2022 amb marques de rècord que han convertit a València en la tercera ciutat més ràpida del món

Guardar

Marató València 2022
Marató València 2022

La 42ª edició de la Marató Trinidad Alfonso 2022 ja té els seues dos grans vencedors. En la categoria masculina, l'atleta keniata Kevin Kiptum ha sigut el corredor més ràpid de la prova. Mentre que en la categoria femenina, ha sigut l'etíop Amane Beriso qui ha guanyat una de les proves esportives més importants de la ciutat.

A més d'haver sigut els primers a creuar la línia de meta en la Ciutat dels Arts i els Ciències, aquests dos atletes també han aconseguit les millors marques de la Marató enguany. Així, Kiptum, guanyador en la categoria masculina, ha creuat la línia de meta en un temps de 2:01:53 aconseguint, d'aquesta manera, el tercer millor temps de la història en una marató. El corredor nascut a Kènia ja havia participat en altres dues carreres en la ciutat de València: els dos últims mitges maratons que va finalitzar en menys d'una hora tant en 2020 (58:42) com en 2021 (59:02).

En el cas de la guanyadora en la categoria femenina, Amane Beriso, l'atleta ha parat el cronòmetre en 2:14:58 i també ha batut un rècord, ja que s'ha convertit en la tercera millor marca femenina de la història. El rècord d'Espanya ho ha aconseguit la catalana Marta Galimany que ha completat la prova amb un temps de 2.26:14 hores.

A les 8:15 hores de hui diumenge 4 de desembre s'ha donat el tret d'eixida de la Marató de València d'enguany 2022 que ha tingut la Ciutat dels Arts i els Ciències com a línia d'eixida i també línia de meta dels 42 quilòmetres que componen aquesta competició. Enguany, han sigut 30.000 corredors i corredores els qui han participat en una prova que ja ha convertit a València en 'la ciutat del running'.

Destacats