Joguets i sexisme. 'Si juguem iguals, serem iguals'

Guardar

juguetes-sexismo
juguetes-sexismo

"El foment de l'educació en valors d'igualtat és un dels principis bàsics en les actuacions de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. La família i l'escola són els principals àmbits de socialització en la infància i d'ací la importància del foment d'actituds en aquests àmbits i d'activitats com la que plantegem demà en el Palau Cervelló de València", ha dit la regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

Concretament, es tracta d'una acció de sensibilització, una taula rodona titulada "Si juguem iguals, serem iguals", que tindrà lloc demà dijous 30 de novembre a les 18:30 h al Palau Cervelló. L'Entrada serà lliure fins a completar l'aforament.

"En la taula podrem reflexionar sobre la gran importància que té el joc i les joguines com a mitjà de socialització i construcció de la identitat. L'objectiu és sensibilitzar les famílies, comunitat educativa i societat en general sobre la compra no sexista de joguines, especialment davant les pròximes dates nadalenques", ha dit la regidora Lozano.

La taula, presentada i moderada per la mateixa Lozano, regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, estarà composta per persones que aportaran la seua visió des de diferents àmbits.

Des de l'àmbit pedagògic es comptarà amb la presència de Mar Romera, especialista en educació infantil i intel·ligència emocional. Presidenta de l'Associació Pedagògica Francesco Tonucci.

El sector del consum de joguines i materials didàctics serà abordat per Sònia Gimeno Garrote, responsable de compres d'Abacus Cooperativa. L'àmbit de la publicitat i el disseny comunicatiu estarà representat per Noelia Terrer, de l'agència de publicitat Ladies & Gentlemen, creativa de la campanya "Joguets per la Igualtat".

Entre el públic es comptarà per al debat posterior amb representants d'AMPAs, representants de consumidores i consumidors, docents, estudiants de magisteri i del cicle de promoció d'igualtat, entre d'altres.

CAMPANYA MUNICIPAL

Cal recordar que ja es van iniciar l'any anterior, des de la regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en dates pròximes a la festa de Nadal, accions de sensibilització adreçades a la ciutadania per orientar les compres de jocs i joguines que fomenten valors igualitaris. "Les investigacions ens segueixen indicant que tot i els canvis socials i disposicions legals en matèria d'igualtat, la publicitat de joguines segueix perpetuant els models tradicionals de feminitat i masculinitat amb persistència d'estereotips i rols sexistes en la publicitat de les joguines. Modificar les decisions en l'elecció de jocs i joguines pot evitar la reproducció de conductes sexistes en el futur", ha comentat Lozano.

Per això, l'Ajuntament considera que aquesta tasca s'ha de seguir fomentant donada la importància del joc com a eines d'aprenentatge i d'element essencial en el desenvolupament integral i lliure de xiquets i xiquetes.

Destacats