Joan Ribó reitera la necessitat del corredor mediterrani

Guardar

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en l’acte d’inauguració de l’ampliació i millora del moll de costa en el recinte del Port per part de la firma Noatum Container Terminal Valencia, una convocatòria en què han pres part també, entre altres autoritats, la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, i el president de la Generalitat, Ximo Puig. Ribó ha defensat amb fermesa davant de la ministra la necessitat que el Govern done suport de manera clara a les inversions estratègiques per a València en infraestructures, com és el cas del Corredor Mediterrani.

València vol continuar avançant amb el seu port, estar a l’altura del seu potencial i de les seues necessitats, comptar amb infraestructures complementàries adequades per a continuar en les millors condicions objectives la tasca que comença o acaba ací, una aspiració compartida amb altres ciutats del nostre àmbit geogràfic amb què reivindica des de fa molt de temps el Corredor Mediterrani”. L’alcalde Ribó s’ha dirigit amb estes paraules a les nombroses persones, entre representants polítics, empresarials, dirigents de sectors estratègics i d’infraestructures que han acudit a la inauguració del nou moll de costa de Noatum.

Des d’ací”, ha afirmat l’alcalde, “hem de dir ben alt i fort a les autoriades estatals que este port i esta ciutat necessiten urgentment unes connexions ferroviàries adequades, com és el Corredor Mediterrani”, i s’ha dirigit a la ministra en funcions per a recordar-li que “als valencians ens agrada dir que no volem ser més que ningú, però que no volem tolerar que se’ns tracte com uns espanyols de segona fila”. De fet, ha assenyalat que “queda pendent de solucionar el pas del Corredor a través de la nostra ciutat, i la connexió del nostre port, líder del Mediterrani, amb la resta d’Europa”.

Tant l’alcalde com el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, han llançat missatges inequívocs a la ministra de Foment en defensa de les infraestructures estratègiques del Port de València, de la ciutat i de tota la Comunitat Valenciana, una reivindicació, han assenyalat, de tota la societat valenciana i els sectors productius en conjunt. Tal com ha recordat Joan Ribó, el Port de València ha patit al llarg de la història un tracte desfavorable respecte a altres: va tardar 300 anys a tindre el permís reial per a comerciar amb el continent americà enfront d’altres ports de l’Atlàntic, “i hui”, ha afegit, “patim la priorització dels corredors Central i Atlàntic enfront del Mediterrani”.

En termes pareguts, el president Puig ha destacat l’“esgotament del model radial”, i ha exigit un “compromís de totes les institucions, començant per l’Estat”, de manera que les inversions del Govern no s’usen “per a afavorir uns ports en detriment d’altres”. Així mateix, el president de l’Autoritat Portuària, Aurelio Martínez, ha incidit que el paper estratègic del Port de València en la xarxa de ports de tot el territori nacional “és clau per a l’impuls econòmic d’Espanya, i no sols de la Comunitat Valenciana”.

Davant de les nombroses autoritats i empresaris reunits, l’alcalde i el president de la Generalitat han defensat estes infraestructures, “que són imprescindibles per a la Comunitat Valenciana, però també per a assegurar el progrés de tot l’Estat”.

100 MILIONS D’EUROS D’INVERSIÓ

Ribó ha recordat la vinculació secular de València amb el Port, “un espai estratègic per a la vida econòmica de la ciutat que dóna treball a 18.000 valencians, entre llocs directes i indirectes”. En este context, l’alcalde ha agraït a l’empresa Noatum, líder en operacions portuàries i logístiques, la seua aposta per la remodelació del moll de costa dins de la terminal Noatum Container Terminal Valencia, que ha suposat una inversió de més de 100 milions d’euros.

Amb esta remodelació, les instal·lacions de Noatum Container, la principal terminal del recinte portuari, es modernitzen i milloraran la seua capacitat amb una línia d’atracada de 2,3 quilòmetres preparada per a rebre un milió més de contenidors a l’any. Cal recordar que el Port de València és el primer de l’Estat en trànsit de contenidors del Mediterrani.

L’alcalde ha conclòs la seua intervenció subratllant la coincidència entre “l’impuls que la ciutat de València necessita i l’impuls del seu port”, i ha assenyalat la necessitat que la interacció ciutat-port “siga justa, equilibrada i beneficiosa per a les dos parts, i que qualsevol avanç i millora, com la de Noatum, repercutisca favorablement en una ciutat lligada al comerç marítim, per a vincular-se i estretir contactes amb la resta del món a través del Mediterrani”.

Destacats