Joan Ribó anima als joves a participar de la vida pública

Guardar

Ribó CJV 1
Ribó CJV 1

Més de trenta associacions juvenils han participat en la XXI Fira de l’Associacionisme Juvenil, celebrada este dimecres en el campus de Tarongers de la Universitat de València, amb la presència de l'alcalde Joan Ribó, que ha visitat tots els estands. Abans, l'alcalde ha contestat a les preguntes dels assistents en un fórum que ha servit de rendició de comptes del govern municipal davant els joves.

Fent honor al lema de la Fira, “Joventut Protagonista. Participativa, activa i crítica”, els joves han plantejat a l'alcalde nombroses preguntes sobre diversos assumptes. Respecte a la qüestió de la precarietat laboral, Joan Ribó s'ha manifestat a favor d'un canvi en la legislació estatal “que afavorisca la contractació dels joves, oferint-los ocupació de qualitat”. Pel que fa al transport en la ciutat, l'alcalde ha recordat l'existència del bo social i els avantatges perquè tots puguen accedir al transport públic, així com la recent reforma de les línies de l'EMT, que ha millorat la freqüència de pas, la contractació de 130 nous treballadors i la compra per a enguany de 37 nous autobusos.

Davant el nombre creixent de denúncies per casos de delictes d'odi cap a la comunitat LGTB i l'assetjament escolar, Ribó ha animat als joves a no quedar-se callats, “mostrar-se ferms” i denunciar. En este sentit, i a partir de la seua pròpia experiència com a professor, ha explicat sentir-se molt preocupat pel repunt de la violència masclista entre els joves.

També se li ha preguntat per l’oci, i l'alcalde de València ha recordat l'augment notable en el volum d'actes culturals durant els últims mesos. Este creixement s'ha notat en l'ocupació de les places públiques, que ha augmentat en vora un 90%. Així mateix, Ribó ha recordat els plans per a fomentar un oci cultural, amb 55.000 joves inscrits en el registre de la regidoria de Joventut per a accedir a entrades per a espectacles.

La situació del barri del Cabanyal també preocupa als joves; Ribó els ha explicat com des del Govern de la Nau s'està treballant per millorar la convivència en el barri, tractant que no acabe convertit “ni en un gueto ni en un aparador turístic”.

Finalment, l'alcalde de València ha destacat el suport que el consistori ofereix als joves en els 13 centres repartits per tota la ciutat, ha esmentat els plans específics per a fomentar la seua participació en les decisions que els toquen més d'a prop i ha recordat que les associacions juvenils disposen d'un espai propi gestionat pel Consell de la Joventut en el centre de Campoamor.

Xarxes de Solidaritat

La interacció entre associacions i el foment i creació de noves xarxes de solidaritat han sigut els pilars d'esta última edició de la Fira, que ha pretés donar a conéixer i reforçar la participació i l'associacionisme juvenil en la ciutat.

Entre les associacions participants d’enguany figuren ACV Tirant Lo Blanc, Fahz Denia, el Grup Scout Fènix 215 ASDE Scouts Valencians, el Grup Scout Edelweiss-X, la Federació Valenciana d'Estudiants-FAAVEM, YMCA, la Unió d'Estudiants Valencians, Joves amb Compromís-Ciutat de València, Noves Generacions del PP de la Comunitat Valenciana, les Joventuts Socialistes de València, l'Associació d'Estudiants Saó-UV, el Col·lectiu Lambda, el Moviment contra la Intolerància a València, l'Associació Valenciana d'Espina Bífida, Joves CCOO PV, Joves d'Esquerra Unida de València, el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i els Juniors-Moviment Diocesà.

Arxivat a:

Destacats