Ja es poden consultar els resultats oficials de les eleccions municipals i europees a València

Guardar

urnas_elecciones_28a
urnas_elecciones_28a

La web de l'Oficina Municipal d'Estadística recull els resultats electorals obtinguts pels diferents partits polítics a la ciutat de València, corresponents als comicis locals i europeus celebrats el diumenge 26 de maig. La ciutadania pot consultar ja tots els detalls de la convocatòria electoral, una vegada que hui, des del Ministeri de l'Interior s'ha recopilat tota aquesta informació i s'ha remés el còmput oficial a les diferents administracions.

La publicació recull, en els seus diferents capítols, aspectes com els percentatges de participació en les diferents cites electorals, i el nombre total de vots de cada candidatura i la seua comparació amb els passats comicis de 2015. També s'ofereix informació desglossada per districtes municipals, dades del cens electoral, i el percentatge d'abstenció en comparació amb la convocatòria de 2015. El document elaborat inclou també un mapa de la distribució percentual del cens per districte i per partits. Finalment, es recullen els resultats en els municipis de la comarca de l'Horta, els vots i el percentatge a les candidatures segons municipi, i el nombre de regidors també segons municipi.

En el cas de les eleccions municipals, la candidatura presentada per Compromís Municipal ha sigut la més votada a la ciutat de València, amb el 27,6% dels sufragis, la qual cosa la converteix en la primera força política municipal amb un grup polític que estarà constituït per 10 regidors electes, és a dir, un increment d'un edil respecte a 2015. El segon lloc en vots l'ocupa el Partit Popular (PP) que, amb el suport del 21,8% de l'electorat, comptarà amb 8 regidors, dos menys que en les eleccions celebrades fa quatre anys. Per la seua banda, el Partit Socialista (PSPV-PSOE), ha aconseguit un percentatge de vots del 19,3%, la qual cosa li permetrà incrementar en dos el nombre de regidors i configurar un grup municipal integrat per set edils. Ciutadans mantindrà el seu grup municipal de sis regidors, en aconseguir un percentatge del 17,7% dels vots. Finalment, la formació Vox formarà part de la Corporació per primera vegada, amb un grup municipal de dos regidors, en obtenir un percentatge de vots del 7,3%.

Tant el document corresponent a les eleccions municipals com el de les eleccions al Parlament Europeu estan ja disponibles i pot ser consultats en la pàgina web de l'Oficina Municipal d'Estadística, www.valencia.es/estadistica.

Els documents sobre els comicis locals recullen les dades estructurades en diferents capítols: Resultats globals de les Eleccions (municipals i al Parlament Europeu), Resultats a la ciutat per Junta Municipal, Resultats per Districte Municipal, Resultats per barri, Resultats als municipis de l'Horta, i Resultats a la ciutat de València per Secció Censal.

A més, dins dels diferents capítols, poden consultar-se aspectes com la participació en les eleccions, tant de 2015 com de 2019, nombre de vots a totes les candidatures en aquesta cita i la seua comparació amb 2015, així com les principals característiques dels electors per districte i per Junta Municipal. Així mateix, s'ofereix informació sobre el cens electoral i el percentatge d'abstenció en 2015 i 2019. El document elaborat inclou també un mapa de la distribució percentual del cens per districte i per partits.

Destacats