Ja es coneixen els terminis per a sol·licitar ajudes a València per projectes d'igualtat per a entitats sense ànim de lucre

L'Ajuntament ha destinat per a aquesta iniciativa una partida de 100.000 euros, amb un màxim de 8.000 euros per projecte

Guardar

Façana de l'Ajuntament de València
Façana de l'Ajuntament de València

Les entitats sense ànim de lucre poden sol·licitar ajudes a l'Ajuntament per a desenvolupar projectes d'Igualtat fins dilluns 6 de juny. El termini per presentar-se a aquesta convocatòria de prestacions municipals està obert des del passat divendres 6 maig, tal com consta al Butlletí Oficial de la Província (BOP) del dijous dia 5. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la igualtat entre dones i homes en València. Per això, el consistori ha destinat una partida de 100.000 euros, amb un màxim de 8.000 euros per projecte.

En paraules de la regidora d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucia Beamud, "es tracta d'impulsar la cooperació entre la iniciativa social i l'administració local per optimitzar els recursos existents, coordinar i complementar les actuacions municipals que es desenvolupen des de l'Ajuntament". "A més –ha afegit- amb aquesta convocatòria també es preveu impulsar i donar suport a les actuacions del moviment associatiu que fomenten l'empoderament i la participació de les dones en tots els àmbits de la vida".

Les subvencions seran per concurrència competitiva, i poden optar a aquestes ajudes els projectes que busquen potenciar relacions de parelles igualitàries, justes i equilibrades; informar, sensibilitzar, investigar i divulgar les desigualtats entre dones i homes, així com les causes i conseqüències del sistema sexe-gènere i les maneres d'arribar al seu qüestionament i desconstrucció, o la formació dirigida a l'empoderament i a la presa de consciència per part de les dones de les desigualtats de gènere i el suport per superar-les.

D'altra banda, també es contemplen com a accions objecte de la subvenció: la protecció i defensa dels drets de les dones; la creació i manteniment de xarxes d'associacions i entitats de dones i espais de comunicació i relació; previndre i millorar l'atenció en matèria de violència masclista cap a les dones des d'una perspectiva d'empoderament per a aquestes. Finalment, també el treball amb noves masculinitats per a l'empoderament de models masculins positius.

La regidora Lucía Beamud ha recordat "l'aposta clara i decidida per la igualtat del govern municipal". "Aquestes ajudes en són una mostra clara, però també la xarxa d'unitats d'igualtat als barris que estem estenent pels districtes de la ciutat. A la ja en funcionament al Cabanyal que dona servici als barris del Marítim, ara estem en obres en la futura oficina de Torrefiel-Orriols. D'aquesta manera treballem en xarxa amb les diferents associacions i entitats de la ciutat amb l'objectiu de previndre la violència masclista o les agressions sexuals", ha conclòs.

Destacats