Investigadors de la UPV ideen una nova capa d'invisibilitat

Aquesta nova capa permetrà ocultar un avió entre la boira o un submarí en el mar

Guardar

capa de invisibilidad
capa de invisibilidad

UPVLa capa d'invisibilitat, que tan famosa s'ha fet en les pel·lícules de Harry Potter, ha deixat de ser ficció per a convertir-se en una realitat. Investigadors de la Universitat Politècnica de València, juntament amb investigadors de la Universitat Pública de Navarra, han fet un pas molt significatiu amb la creació d'una nova capa d'invisibilitat, que permetrà ocultar objectes en ambients difusos.

Fins ara, les capes desenvolupades només eren capaces d'ocultar objectes amb una il·luminació permanent. No obstant això, amb aquest nou disseny, el funcionament d'aquesta capa treballarà correctament tant en situacions de boira, llocs amb fum o aigües térboles, com en el teixit orgànic. Aquest nou avanç assenta les bases per a fer indetectable un avió entre la boira o un submarí en el mar.

Fa, aproximadament, una dècada que es va proposar aquesta idea i, des de llavors, els científics van comprovar la dificultat de crear aquest dispositiu. No obstant això, recentment, en descobrir que aqueixa dificultat desapareixia si l'objecte a ocultar romania en un ambient difús, han pogut comprovar que resulta relativament senzill crear capes d'invisibilitat de grandària macroscòpica, que funcionen per a qualsevol adreça de llum i en un gran ample de banda.

Els investigadors d'ambdues universitats han realitzat una simulació d'aquesta nova capa d'invisibilitat i, pròximament, començaran amb la seua construcció en l'àmbit de laboratori.

Destacats