Invest in València, un potent servei d'atracció de talent que aconsegueix superar els 1,5 milions d'inversió i crear 155 llocs de treball en sis mesos

La vicealcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament de València duplicarà el pressupost per a aquest nou servei municipal que promou la inversió i el talent a la ciutat.

Guardar

La vicealcaldessa Sandra Gómez, i José Vicente Morata, president de Cambra València, en la presentació del balanç d'Invest in València
La vicealcaldessa Sandra Gómez, i José Vicente Morata, president de Cambra València, en la presentació del balanç d'Invest in València

Després de sis mesos de la seua posada en funcionament, l'oficina d'inversions Invest in València, promoguda per l'Ajuntament de la ciutat i Cambra València per a atraure inversions i talent a la ciutat, aconsegueix xifres importants superant els 1,5 milions d'euros d'inversió en el curt termini i creant 155 llocs de treball. Un servei municipal que té com a missió principal atraure, facilitar i accelerar la inversió nacional i estrangera a València, amb l'objectiu de generar riquesa i ocupació de qualitat que, sens dubte, revertirà en el desenvolupament del teixit econòmic local.

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, juntament amb José Vicente Morata, president de Cambra València, han presentat, aquest matí, el balanç d'aquesta Oficina d'Atracció d'Inversions que, durant el seu primer semestre d'activitat, ha aconseguit que un total de set firmes internacionals – Hyperion Group, CKS Consulting, Comercetools, Aviatar, Odoo, Arkhaus i Pack 5 Logística – s'hagen establit a la ciutat, generant més d'1,53 milions d'euros.

Com ha destacat la vicealcaldessa Sandra Gómez, "Invest in València és un clar exemple de l'abast que pot tindre la col·laboració publicoprivada. València no només té una localització geogràfica envejable, sinó que comptem amb unes infraestructures logístiques molt potents, sense oblidar que sempre ens posicionem en el rànquing de les ciutats amb millor qualitat de vida. Per això, teníem clar que teníem moltes possibilitats de desenvolupar-se i de generar ocupació de qualitat".

En aquest sentit, Gómez ha assenyalat que "amb aquesta iniciativa, hem demostrat que podem realitzar una gestió molt eficient de la mà del sector privat; hem aconseguit una major projecció econòmica de la ciutat i ens hem situat en el mapa internacional de la inversió, oferint assessorament personalitzat, simplificant els procediments i reduint les traves administratives a aquelles empreses que veien a València la destinació perfecta per a implantar-se i, per descomptat, accelerant el procés inversor".

Per part seua, el president de Cambra València, José Vicente Morata, ha posat en valor el treball realitzat en aquesta oficina que "ha connectat als inversors amb l'ecosistema de negocis de la ciutat. El balanç d'impacte generat ha sigut molt positiu, però això és només el començament d'un projecte que aportarà impacte econòmic i ocupació de qualitat a València. I és que Invest in València s'ha convertit en la porta d'entrada dels nous inversors, acompanyant-los en el procés d'implantació".

A més dels projectes aconseguits, l'oficina ha mantingut més de 400 reunions i gestions amb potencials partners i proveïdors; ha contactat a més de 85 potencials inversors; i ha generat 41 inversions de cartera, sent Alemanya, Espanya, França, els Estats Units, Holanda i Dinamarca els principals països amb els quals València manté major activitat.

Quant als sectors predominants en els quals operen aquestes empreses són TIC, immobiliari i logística, "generant un valor afegit a la ciutat", ha apuntat Gómez.

Què ofereix Invest in València

Els serveis que ofereix aquesta Oficina d'Atracció d'Inversions per a nous inversors són assessorament relacionat amb l'estratègia, acceleració del procés d'implantació de negocis i acompanyament davant les administracions públiques. Així mateix, ofereix serveis per a inversió de capital, com la generació d'espais de trobada i informació específica i sobre relocalització; així com serveis per a inversors consolidats relacionats amb el suport estratègic i operatiu.

En definitiva, serveis que atrauen projectes d'inversió nacionals i internacionals, però també que fidelitzen als inversors ja implantats a València, que generen interaccions entre els empresaris i empresàries valencianes i els potencials inversors i que, a més, impulsen la imatge de València com una destinació atractiva per a invertir.

L'Ajuntament i Cambra València van signar un conveni amb una dotació econòmica de 150.000 euros per a la posada en marxa d'aquest servei. D'aquesta manera, la vicealcaldessa ha anunciat que "l'Ajuntament de València duplicarà el pressupost per a Invest in València, amb l'objectiu que continue creixent i que contribuïsca a implantar a València un model de ciutat a l'avantguarda de l'economia del coneixement i de la innovació, de la tecnologia, de la digitalització i de la sostenibilitat financera i social".

Destacats