II Feminari: “El capitalisme global s’ha imposat en la mercantilització dels cossos de les dones”

La professora de la Universidad de La Coruña, Rosa Cobo, alerta en el congrés feminista de València sobre el creixement de la prostitució, segons ella, la tercera font de beneficis de les economies il•lícites

Guardar

feminario-patriarcado_abulaila
feminario-patriarcado_abulaila

La prostitució s'ha convertit en una gran indústria, la tercera font de beneficis de les economies il·lícites, en paraules de Rosa Cobo, professora titular de Sociologia del Gènere, en la Universidad de La Coruña, qui ha participat en una taula redona sobre noves formes del patriarcat, en el marc del II Feminari de la Diputació de València.

“La prostitució és una forma extrema de desigualtat, fins al punt que s'ha convertit en una de les noves barbàries del segle XXI. Aquestes dones transiten de l'exclusió a l'expulsió”, ha assenyalat Cobo, qui alerta del creixement que el comerç del sexe ha experimentat en les últimes dècades. “El capitalisme global s'ha imposat en la mercantilització dels cossos de les dones”, ha assegurat la professora.

Al costat d'ella ha intervingut la filòsofa i escriptora feminista Alicia Miyares, qui ha posat l'atenció sobre els perills de sotmetre els drets en un contracte, en referència als ventres de lloguer. “Aquesta pràctica existeix perquè es demana la renúncia a la filiació i la custòdia. És una qüestió de drets i cap societat democràtica pot acceptar que siguen objecte d'un contracte”, ha indicat.

Ambdues expertes han posat sobre la taula els perills als quals s'enfronten moltes dones en el món, prevenint de les noves amenaces que han sorgit amb la reconfiguració del capitalisme global. “Es tracta d'una reestructuració dels patriarcats contemporanis”, ha aportat Cobo. “Potser algú considere que els nostres drets tenen menor estabilitat i potencia que la dels homes, però continuarem treballant per la igualtat”, ha afegit Miyares.

Destacats