La Fe instal·la unes campanes per a celebrar la cura dels pacients amb càncer: "Sonen a glòria"

Es tracta d'una iniciativa de Músics per la Salut present en una desena d'hospitals espanyols

Guardar

La pacient María de la Mar Martínez toca la Campana de la Salut, després d'haver superat el seu tractament en La Fe
La pacient María de la Mar Martínez toca la Campana de la Salut, després d'haver superat el seu tractament en La Fe

María de la Mar Martínez ha sigut la primera pacient oncològica de l'hospital La Fe de València que ha celebrat la seua cura del càncer tocant una de les campanes instal·lades per a celebrar el final del tractament. Un acte molt emotiu que, a partir d'ara, podran gaudir totes aquelles persones que superen la malaltia.

Es tracta d'una iniciativa de Músicos por la Salud, que està molt estesa en països com els Estats units i cada vegada més regions europees. En el cas d'Espanya, aquestes campanes es troben en deu centres i actualment hi ha 40 hospitals més en procés o pendents d'instal·lar-les en les seues àrees.

"Sonen a glòria", afirma María de la Mar Martínez després de superar un procés que s'ha prolongat durant quatre mesos "duríssims" que, segons afirma, "ningú hauria de passar". El projecte, amb el nom de "Campanas por la Salud" pretén desestigmatitzar el fet de patir un càncer i que les persones que el superen toquen la campana per a transmetre un missatge al·legòric d'esperança: "Jo he acabat, tu acabaràs també encara que hages d'estar uns dies més suportant".

A hores d'ara, l'ONG busca entitats que patrocinen aquestes campanes de l'esperança, que tenen la finalitat d'animar a la resta de pacients que esperen la fi del seu tractament i senten sonar els tres tocs cada vegada que algú el supera.

"Sembla que no és res i és un món; donarà molt de consol als pacients", afirma Martínez, qui ha reconegut que "sona a esperança en majúscules, a llum, a aire fresc, a afecte; per a la pacient que la toca és l'inici d'una nova etapa, d'una nova vida que se'ns brinda".

La Fe es converteix, així, en un centre pioner a disposar unes campanes que donaran esperança a aquells pacients que regularment acudeixen al centre sanitari a obtenir el seu tractament o a realitzar les revisions. Ara, cada vegada que entren, veuran la campana sabent que arribarà el dia que eixiran d'ací tocant-la.

Arxivat a:

Destacats