L'Hospital La Fe de València, entre els millors hospitals d'Espanya en hipertensió pulmonar

La Unitat d'Hipertensió Pulmonar de la Fe de València és una de les cinc que tenen l'acreditació d'excel·lència en tota Espanya

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

Nou reconeixement per a l'Hospital La Fe de València. En aquesta ocasió, la Unitat d'Hipertensió Pulmonar ha rebut l'acreditació d'excel·lència, convertint-se en una de les cinc unitats de tota Espanya a obtindre aquest reconeixement. Aquesta acreditació amb Grau d'Excel·lència per a La Fe de València prové de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).

Aquest reconeixement, com han informat des de l'hospital, s'ha obtingut en superar un procés d'avaluació que mesura criteris assistencials, així com l'activitat investigadora i docent de la unitat.

Cal destacar que la Unitat d'Hipertensió Pulmonar de l'Hospital La Fe de València atén una mitjana de 200 persones a l'any, dels quals un 40% provenen d'altres departaments de salut de la Comunitat Valenciana. Dirigida per la doctora Raquel López Reyes, funciona com una unitat multidisciplinària en la qual treballen coordinadament personal d'infermeria especialitzada i facultatius especialistes en cardiologia, radiologia, medicina interna, reumatologia, cirurgia cardíaca, anestesiologia i especialistes en vigilància intensiva.

I és que la hipertensió arterial pulmonar i la hipertensió pulmonar tromboembòlica crònica estan catalogades dins de les malalties rares. Així, per a una atenció adequada, s'inclouen tècniques diagnòstiques i procediments terapèutics complexos, que requereixen un elevat grau d'especialització. Per a aconseguir aquesta especialització, és essencial disposar d'experiència, que només s'adquireix i manté amb un volum d'activitat elevat.

Una experiència que ha aconseguit l'Hospital La Fe de València. En aquest sentit, com explica el director d'Àrea Clínica de Malalties Respiratòries i cap del servei de Pneumologia de l'Hospital La Fe, el doctor Alfredo de Diego "l'àrea disposa de mètodes d'estudi funcionals especials i tractaments complexos, com el trasplantament pulmonar, que han permés que la supervivència en els pacients de la Unitat siga cada vegada major".

Aquesta acreditació se suma a la que, en 2017, va obtindre La Fe per Tromboembolisme Pulmonar.

Arxivat a:

Destacats