'Hablamos Español' convoca una manifestació contra 'la imposició del requisit lingüístic'

La manifestació començarà a les 18: hores des de les Torres de Quart

Guardar

manifestacion
manifestacion

L'associació 'Hablamos Español' ha convocat, a València, per a demà, 2 de juny, una manifestació, que es preveu multitudinària, per la Llibertat d'Elecció de Llengua i per a protestar pel model educatiu plurilingüista, impulsat pel Conseller d'Educació, Vicent Marzà. Després d'haver rebut llum verda de la Delegació de Govern de València, aquesta manifestació que, segons els organitzadors, té com a objectiu fer front a 'la imposició del requisit lingüístic' començarà a les 18.00 hores des de les Torres de Quart fins a la Plaça de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest. En total, seran dues manifestacions, en dues comunitats diferents -Navarra i València- en les quals s'espera una gran afluència.

En la web de 'Hablamos Español' expliquen que 'cada vegada, són més les Comunitats Autònomes on no es pot estudiar espanyol, i la nostra llengua desapareix dels edificis autonòmics i locals, de la Sanitat, de les campanyes institucionals, dels documents, impresos, butlletins, i també de la cultura. Fins al moment eren Catalunya, Galícia, Illes Balears i País Basc les comunitats perjudicades. Ara, se suma la Comunitat Valenciana a la llista de llocs d'Espanya on la imposició lingüística s'accelera'. És per aquest motiu pel qual, des d'aquesta associació, es proposa l'aprovació d'una Llei de Llibertat d'Elecció Lingüística d'àmbit nacional perquè els alumnes puguen triar, lliurement, en quina llengua volen estudiar.

Aquesta manifestació, convocada per 'Hablamos Español', pretén ser un reflex de la preocupació que existeix, en una part de la societat, per l'aplicació de la Llei del Plurilingüisme, sense cap tipus de connotació partidista. Una manifestació en la qual tots serà ben rebuts, ja que asseguren que l'elecció de llengües 'transcendeix esquerres i dretes'. I és que, en línies generals, es reclamarà el 'respecte als drets lingüístics de les persones que prefereixen usar l'espanyol, sense menyscabar els drets dels quals prefereixen usa el valencià, sobretot dels xiquets que ho tenen com a llengua materna, i que estan sent sotmesos a una eliminació progressiva de la seua llengua en les escoles'.

Qui assistirà a la manifestació de 'Hablamos Español'?

La manifestació de 'Hablamos Español' ha atret representants d'entitats d'altres comunitats autònomes, com a Balears, Galícia, Astúries, Aragó o País Basc. A més, de Catalunya, també ha confirmat la seua assistència entitats com Catalunya per Espanya, Aixecat, la Coordinadora Tabarnia o el president de Professors pel Bilingüisme.

En el cas de la Comunitat Valenciana, acudiran els portaveus de les plataformes No al Decretazo de la Comunitat Valenciana, APRICOV (Associació de professors afectats pel requisit lingüístic), o les AMPAS de Torrevella, entre molts altres. Finalment, del panorama polític participaran regidors de Ciutadans de Catalunya i València, el president d'UPyD, Cristiano Brown, o el President de Vox, Santiago Abascal, entre altres.

Arxivat a:

Destacats