Grezzi mostra voluntat de "diàleg" en la vaga d'EMT amb una mesa de treball

Guardar

flota emt ep
flota emt ep

El president de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha manifestat aquest dilluns la seua voluntat de "diàleg" davant la vaga convocada pels treballadors d'aquesta companyia pública i ha defensat la constitució d'una "mesa de treball" per a abordar el tema, al mateix temps que ha apel·lat a "la responsabilitat de tots".

Grezzi s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa que ha oferit per a donar a conéixer el balanç de l'activitat de platges, delegació que també dirigeix, preguntat per si des de la direcció de l'EMT s'han plantejat propostes per a desconvocar la vaga.

Referent a això, ha comentat que "ja es va traslladar abans que es convocara la vaga la proposta de la direcció de l'empresa" i ha destacat que es va dir que "s'anava a pagar el 2 per cent de l'increment salarial dels funcionaris" encara que "els treballadors de l'EMT no són funcionaris".

L'edil ha insistit que es va traslladar "la voluntat de complir molts aspectes del preacord, tenint en compte que la situació era excepcional", per la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes en l'activitat de la companyia i de l'Ajuntament, i que aquesta havia generat "un canvi".

"El 2 per cent ja vam dir que ho pagàvem", ha insistit, alhora que ha advocat per asseure's a parlar per a veure també "com programar altres aspectes econòmics". "La porta està oberta", ha dit, després del que ha apuntat que no hi ha hagut "resposta per part dels sindicats per a fer una mesa de treball".

Giuseppe Grezzi ha agregat que la direcció de l'EMT i el consistori respecten el dret a vaga, però ha manifestat que dur-la a terme ocasions "problemes als usuaris" de l'entitat "i aglomeracions".

En aquest punt, ha apel·lat a "la responsabilitat de tots" i ha reiterat que té la "mà estesa" i la seua "voluntat de dialogar" i de conformar una "mesa de treball". "Ací es pot anar treballant i prendre decisions tenint en compte la situació que tenim", ha asseverat el regidor.

Destacats