El Govern aprovarà el pròxim dimarts l'ampliació del Port de València

El ministre Óscar Puente anuncia que dimarts que ve s'aprovarà la licitació de les obres de l'ampliació de la terminal nord del Port de València

Guardar

Imatge aèria del Port de València (Autoritat Portuària de València)
Imatge aèria del Port de València (Autoritat Portuària de València)

El Govern d'Espanya aprovarà, dimarts que ve, la licitació de les obres d'ampliació de la terminal nord del Port de València. Així ho ha anunciat el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, en la visita que ha realitzat a les instal·lacions aquest dijous. Així, s'espera que el Consell de Ministres done llum verda la setmana vinent a aquesta obra que les autoritats han definit com a "clau" per al futur de València i d'Espanya.

El ministre ha destacat, sobre aquest tema, la inversió publicoprivada que es realitzarà, "la més important de MSC en un port espanyol", una ocasió que, tal com ha incidit, "no volíem desaprofitar".

La inversió prevista inicialment per a dur a terme aquesta infraestructura és de 1.600 milions d'euros, encara que s'espera que el cost final s'incremente un 20%. Des d'MSC preveuen que puga arribar el primer vaixell a la nova terminal en cinc anys.

Projecte "ecològic"

Així mateix, Puente ha ressaltat que es tracta d'"un projecte ecològic, que serà 100% sostenible" i que, a més, permetrà derivar el trànsit de contenidors (que actualment es realitza en un 93% amb camions) al sector ferroviari, per la important inversió que es realitzarà en aquest sentit, creant "la major terminal ferroviària d'Europa". Això, ha assegurat, "permetrà traure els camions que col·lapsen la V-30 i que danyen el medi ambient". Per aquests motius ha reconegut que "no entendria" els vots en contra de Sumar al projecte.

El ministre ha destacat, finalment, la infraestructura valenciana com el "primer port d'Espanya, el primer del Mediterrani, el quart de la Unió Europea i el número 20 del món".

Visita d'Óscar Puente, ministre de Transports; María José Catalá, alcaldessa de València; i Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, al Port de València, junt amb altres autoritats
Visita d'Óscar Puente, ministre de Transports; María José Catalá, alcaldessa de València; i Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, al Port de València, junt amb altres autoritats

"Un gran dia"

Per part seua, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, s'ha felicitat per la notícia, agraint i reconeixent les paraules del ministre i reconeixent aquesta ampliació com un "èxit de la societat valenciana que durant molt de temps ha vingut reivindicant i exigint". "És un gran dia", ha reiterat.

Finalment, Mazón ha demanat, com a "regal de Reixos", que aquesta obra no tinga tràmit ordinari, sinó que es tramite per via d'urgència per a acurtar terminis.

En el cas de l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha recordat que pel Port de València "entra el 50% del PIB d'Espanya" pel que es tracta d'"una infraestructura molt important per a la nostra ciutat i per a tot l'Estat".

Catalá també ha reconegut el treball entre les diferents administracions més enllà de la ideologia: "quan les administracions s'uneixen pel sentit comú i l'economia no s'entén d'ideologia. Ací ens té per a treballar conjuntament".

Destacats