Gómez a Catalá: És còmplice del menyspreu de Vox cap a les víctimes de violència de gènere

Els regidors de Vox han eixit de la bancada per a no participar en el minut de silenci en homenatge a les víctimes i les seues famílies

Guardar

Sandra Gómez, en declaracions a mitjans de comunicació
Sandra Gómez, en declaracions a mitjans de comunicació

La candidata socialista a l'Alcaldia de València i portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha acusat la portaveu del PP, María José Català, de ser “còmplice del menyspreu de Vox cap a les víctimes de violència de gènere”, en declaracions als mitjans de comunicació realitzades en finalitzar el ple municipal extraordinari convocat per a aprovar la jornada laboral de quatre dies i en la qual estava previst guardar un minut de silenci en record a les víctimes. 

En aquests termes d'ha pronunciat en denunciar que en el Ple Municipal s'ha “viscut hui una de les imatges més vergonyoses que quedaran en la memòria de l'Ajuntament de València, quan els dos regidors del grup Vox s'han sortit de la bancada per a no participar en el minut de silenci en homenatge a la memòria de totes aquestes dones assassinades en mans de les seues parelles i exparelles i les seues famílies”. 

“Eixir de la bancada per a no recordar a totes les dones víctimes del terrorisme masclista ha estat un acte absolutament miserable com també ho ha estat veure com en cap membre del grup popular ni la seu portaveu, María José Catalá, han volgut condemnar aquest acte”, ha advertit. 

Sandra Gómez ha reivindicat que per “actituds de menyspreu cap a les víctimes de violència de gènere com la demostrada hui per part de Vox i dels seus còmplices del PP és tan necessari que en la manifestació d'aquesta tarda demostrem que som moltes més les persones compromeses a erradicar la xacra”. 

Així, ha recordat que la violència masclista “continua colpejant i assassinant a centenars de dones en tota Espanya” i, a més, ha subratllat que la societat té “un deute amb la memòria de les seues famílies”. “Pensava en com s'hauran sentit tots aquests familiars i amics de les víctimes que van ser assassinades en veure com hi ha polítics que no tenen ni la més mínima decència institucional”, ha lamentat. 

Per això, ha recriminat a Vox que “s´haja negat a participar en un minut de silenci en memòria d'aquests assassinats” i al PP que “haja mirat cap a un altre costat perquè anteposen la seua aliança amb l'extrema dreta a la solidaritat amb les víctimes i els seus familiars”. “Per totes elles i per a frenar als qui neguen la violència masclista hem d'omplir els carrers de València”, ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats