Gegants i cabuts envaeixen València en el concurs organitzat a Patraix

L'Associació Veïnal de Patraix ha convocat un concurs infantil de gegants i cabuts amb desfilada

Guardar

Imatge d'una cavalcada de la Gran Fira València / Foto: Gran Fira València
Imatge d'una cavalcada de la Gran Fira València / Foto: Gran Fira València

Els gegants i cabuts seran els protagonistes aquest mes de setembre a la ciutat de València. I és que el barri de Patraix acull un concurs infantil amb desfilada inclosa organitzada per l'associació veïnal. Però, en què consisteix? Serà el pròxim dia 30 de setembre quan es presente en la seu de l'Associació Veïnal de Patraix (plaça Patraix, 13) als dos nous cabuts que s'incorporen als ja existents amb l'objectiu de mantindre viva la història i els costums valencians.

Així, aquests dos nous personatges seran l'Arxiduc Carles i la Séquia de Favara. Uns personatges que eixiran al carrer, el dia 30 de setembre, amb la resta de gegants i cabuts, però també amb els treballs presentats en el concurs infantil que organitza aquesta associació veïnal, com a preludi a la celebració de les seues festes populars.

D'aquesta manera, en el concurs infantil de Gegants i Cabuts de Patraix podran participar menors d'entre 7 i 14 anys inclusivament, tenint de termini fins al 28 de setembre per a crear als personatges de la Séquia de Favara i l'Arxiduc Carles. Aquests personatges s'hauran de representar sobre una caixa de cartó o estructura de cartó pedra que es puga col·locar sobre els muscles per a simular a un cabut.

Serà el 29 de setembre quan es realitze un taller al Parc de l'Oest per a finalitzar els projectes, que tindrà lloc de 17.30 a 18.30 hores. Hi haurà de berenar per a totes les persones participants.

Finalment, s'exposaran en la seu de l'associació fins al dia 30 de setembre quan, a més de conéixer als guanyadors del concurs, tots desfilaran en la cercavila de Gegants i Cabuts d'eixe mateix dia, que recorrerà els carrers del barri de Patraix, a València.

Finalment, cal destacar que s'entregaran dos premis: un en la categoria de 7 a 10 anys; i un altre en la d'11 a 14 anys.

Destacats