Galiana protegeix els mercats tradicionals i de proximitat

El mercat del Porrat o la venda de productes de l’horta es recolliran en la nova ordenança de venda no sedentària

Guardar

hortalizas_ecologicas
hortalizas_ecologicas

La nova ordenança de venda no sedentària de la ciutat de València està a punt de veure la llum, i tal com anunciava el regidor de Comerç de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, els productes de proximitat, però també els mercats tradicionals ixen reforçats amb la seua incorporació en aquesta nova normativa que tracta no solament d'acostar eixos mercats que formen part de les nostres tradicions, sinó també mercats que facen valdre els productes de l'horta valenciana.

En aquest sentit, la futura ordenança permetrà la creació de mercats no sedentaris de fruites i verdures de proximitat en els diferents barris de la ciutat, amb l'objectiu de potència eixa venda directa de productes per part dels agricultors. La idea és acostar la producció local als veïns i veïnes, impulsant la venda de productes cultivats directament en l'horta periurbana de la ciutat, al mateix temps que s'espera que eixa revitalització del sector recupere la zona de cultius i es done ús a uns terrenys que actualment estan inactius.

"És una nova oportunitat de negoci que donem a les persones que es dediquen al cultiu d'aliments en la nostra horta. Continuem apostant pel producte de quilòmetre zero, i donant oportunitats a les persones que es dediquen a l'agricultura", explicava Carlos Galiana. Una fórmula que recupera allò de 'De l'horta al plat', i que veient l'acolliment que tenen esdeveniments com el mercat de productes de proximitat, que es tornarà a celebrar en la plaça de l'Ajuntament aquest diumenge, posen de manifest el gran acolliment que tenen aquests productes de proximitat.

"Aquestes parades seran la plataforma ideal per a posar en contacte a la població productora i consumidora de manera directa. La venda de producte agrícola, tant fresc com elaborat, venut per qui ho ha produït serà un nou atractiu per als mercats de venda no sedentària". Una vegada aprovada aquesta nova normativa, s'especificarà com obtenir les autoritzacions pertinents i de quina manera se supervisaran aquestes parades.

D'altra banda, els mercats tradicionals, amb caràcter temporal, s'inclouen, per primera vegada, en l'ordenança de venda no sedentària. Sens dubte, un gran pas per a garantir la seua continuïtat i potenciar-los. El mercat de l'escuraeta de la Plaça de la Reina, la venda de minetes als voltants del Mercat Central o la venda de flors als voltants dels cementeris quan s'acosta la festivitat de Tots Sants són alguns dels mercats que es protegiran.

Per descomptat, tampoc podia falta la venda de Palmes en la celebració del Diumenge de Rams o la venda del Porrat, que es podrà autoritzar amb motiu de les festivitats de Sant Antoni, Sant Blai, Carnestoltes i Santa Lucia, i que se sol situar en Campanar i a les portes de les esglésies de Sant Martí, Sant Valero, Saint Lucia i Saint Vincent.

Destacats