Formació per a jóvens de famílies sense recursos a València

Guardar

0721Programa Acceso  a la Vivienda Municipal
0721Programa Acceso a la Vivienda Municipal

La regidora d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha donat a conéixer les dades de les actuacions de 2015 corresponents al Pla d'Intervenció i d'Inserció Sociolaboral en Vivenda Precària en la ciutat de València, i ha anunciat les actuacions previstes per als pròxims mesos orientades a millorar la inclusió social i laboral de les persones amb menys recursos.

Entre les iniciatives a curt termini, destaquen, per exemple, la posada en marxa, en la segona quinzena de setembre, d'un curs becat de capacitació per a jóvens, perquè estos puguen accedir a determinats cursos del SERVEF, així com al programa de contractació ‘Avalem Joves', que es desenvolupa amb el suport d'empreses col·laboradores. Es tracta d'un programa dirigit a cobrir les necessitats formatives i laborals de molts xics i xiques de famílies que viuen en vivendes precàries i que no solen acabar l'educació obligatòria.

Una altra de les iniciatives passa per fer públiques les dades del cens de vivenda precària de la ciutat de València. Es farà per primera vegada, “tant per un principi de transparència”, ha explicat la regidora Isabel Lozano, “com per rendició de comptes, i per la seua utitilitat, tant per al personal mateix de l'Ajuntament, com per a les entitats que treballen amb persones sense vivenda digna (com Creu Roja, Cepaim-Accem) o les universitats, que ho estaven demanant des de feia anys”. De fet, serà la primera vegada que es facen públics estes dades, i es farà a través de la web municipal.

Lozano ha donat a conéixer totes estes iniciatives este matí, en un acte en què ha informat sobre les dades del Pla d'Intervenció i d'Inserció Sociolaboral en Vivenda Precària en la ciutat de València, junt amb la coordinadora de programes de l'Associació Alanna, Virginia Sanchis.

Tal com ha subratllat la delegada, “un dels compromisos polítics adquirits pel Govern de La Nau, per este govern municipal, va ser l'impuls de les polítiques socials per a garantir els drets socials fonamentals de totes les persones que viuen a la nostra ciutat. I estem assumint este complex i imprescindible repte d'una manera integral, transparent i decidida”.

La intervenció municipal amb famílies que viuen en vivendes precàries (xaboles, fàbriques, tendes de campanya, vehicles o finques ruïnoses en el 80% dels casos) s'emmarca en el Programa d'Accés a la Vivenda Municipal, que coordina la Regidoria d'Inserció Sociolaboral.

Els reptes a curt i mitjà termini, ha explicat la regidora, passen també per l'ampliació fins a 100, en 2017, del nombre de famílies acollides al programa. Entre estes, ha matisat, també aquelles que, per barreres d'idioma o temors diversos, manifesten reticències a la intervenció. Així mateix, es planteja l'objectiu que els xiquets i xiquetes gitanos estiguen escolaritzats en el seu districte, no en els CAES (centres d'atenció educativa singular), i també incrementar el parc de vivenda municipal. “Actualment disposem de 98 vivendes, una xifra que porta anys estancada”, ha denunciat la regidora, “i enguany hem incorporat quatre noves. Però al llarg de 2017 esta ha d'augmentar, així com la rehabilitació de vivenda buida i el lloguer social”.

Arxivat a:

Destacats