El forat de la vergonya d'Orriols ja forma part del passat del barri

Hui s'ha procedit a l'enderrocament del conegut com a forat de la vergonya d'Orriols

Guardar

 Forat de la vergonya a Orriols
Forat de la vergonya a Orriols

El barri d'Orriols ha viscut, hui, un dia històric. I és que s'ha procedit a l'enderrocament del conegut forat de la vergonya. La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha assistit, juntament amb els veïns i veïnes del barri, a aquest esdeveniment que, en paraules de Gómez, "és un exemple de com posem en el centre de les polítiques als barris de les famílies treballadores".

El conegut com a forat de la vergonya d'Orriols era una paret que bloquejava el pas des del carrer Agustín Lara fins a l'avinguda Constitució. Amb el seu enderrocament es dona pas, ara, a la creació d'un espai lliure en la confluència d'aquests dos vials. Així mateix, han explicat des d'Urbanisme, "s'ordenarà la porció d'illa al sud del carrer Agustín Lara amb la tipologia d'edificació en altura coherent amb la resta de l'illa i de la zona".

En aquest sentit, es plantegen set altures cap a l'avinguda Constitució i cap a l'espai lliure de nova creació i sis altures al carrer Baeza. Quant a l'illa nord del carrer Agustín Lara, serà coherent a la resta, amb set plantes en les façanes que donen en l'avinguda Constitució i la projecció de l'espai lliure de nova creació i sis plantes en la resta de la façana al carrer Agustín Lara.

Una actuació urbanística que incrementa en 864 m² la superfície de zona verda del barri, però a més es preveu la construcció de 193 habitatges nous en Orriols. Una inversió que ascendirà a 806.972,30 euros.

Des de la plataforma 'Orriols en Lucha' també han celebrat aquesta notícia a través del seu compte de Twitter: "Moment històric: apertura (per fi) del carrer Agustín Lara a l'avinguda Constitució. Alegria de veïnes i veïns", han manifestat.

Arxivat a:

Destacats