Els flamencs segueixen en l'Albufera de València: des d'on veure'ls

Per primera vegada, els flamencs han nidificat a l'Albufera de València

Guardar

Flamencs a l'Albufera de València. Imatge: albufera.valencia.es
Flamencs a l'Albufera de València. Imatge: albufera.valencia.es

Encara pots veure flamencs a l'Albufera de València. Encara que el mes de febrer és l'idoni per a gaudir d'aquestes aus, la veritat és que, com avança Levante-emv, per primera vegada, una colònia de flamencs que està assentada en el Racó de l'Olla de l'Albufera ha nidificat. Aquest fet farà que aquestes aus romanguen a València fins al mes d'abril, o fins i tot el mes de maig.

Però, des d'on veure els flamencs? Sens dubte, un dels millors llocs és el Racó de l'Olla on aquests flamencs sembla que passaran encara una llarga temporada. Però hi ha altres llocs on també podries veure'ls, com des de la carretera del Saler a l'Albufera, així com en El Palmar. No obstant això, el lloc més recomanat és des de les diferents zones d'albirament habilitades al parc. Això sí, sempre des del respecte i mantenint una distància prudencial per a no interferir en el seu benestar.

A més, l'Albufera és un espai perfecte per a gaudir de la naturalesa. De fet, són moltes les visites guiades a l'Albufera, que s'organitzen des del Museu de l'Arròs. Una activitat única per a gaudir del paisatge i conéixer de prop la seua flora i fauna. Gràcies a aquest espai, València ha rebut un dels guardons més prestigiosos que atorga la Convenció Internacional sobre els Aiguamolls. I és que la capital del Túria ha sigut reconeguda com a 'Ciutat de l'Aiguamoll' gràcies als esforços per salvaguardar els aiguamolls urbans per a les persones i la naturalesa.

36 anys després que l'Albufera fora declarada parc natural, València ha rebut aquesta acreditació. I s'ha convertit així en l'única localitat espanyola a aconseguir-ho.

Finalment, quan s'acosta el bon temps, són moltes les empreses que organitzen passejos amb barca per l'Albufera per a descobrir, en profunditat, els secrets que amaga.

Destacats