Fira València Emplea obri les portes amb un 40% més d'ofertes i el triple de candidatures

València Activa convertix la plaça de l'Ajuntament en un fòrum d'entrevistes en el qual s'han inscrit un 50% de persones més que en 2023

Guardar

Feria València Emplea
Feria València Emplea

La Fira València Emplea, organitzada per l'Ajuntament de València a través de València Activa, ha transformat la plaça de l'Ajuntament en un gran fòrum d'entrevistes, reunint 100 empreses amb més de 8.000 persones a la recerca d'ocupació.

Juanma Badenas, segon tinent d'alcalde i regidor d'Ocupació, va destacar en la inauguració: "La funció de les institucions i l'Ajuntament és propiciar les circumstàncies, generar la confiança institucional i social per a l'eficiència, perquè es produïsquen estes trobades entre empreses i treballadors".

En esta quarta edició, s'han registrat 8.144 inscripcions i 30.820 candidatures per a les 475 ofertes d'ocupació publicades, comparat amb les 5.436 inscripcions i 10.881 candidatures per a 337 ofertes en l'edició de 2023. Això reflectix un increment del 50% en les inscripcions, un augment del 183% en les candidatures presentades i un 40% més d'ofertes d'ocupació publicades.

"Estes xifres demostren que la participació ha augmentat notablement i per això volem agrair als ciutadans la seua confiança a l'Ajuntament de València i a València Activa per a millorar la seua ocupabilitat. Tenen el nostre compromís que, des de les institucions, continuarem fent tot el possible per a incrementar la seua ocupabilitat, tal com estem fent amb la IV edició de la Fira València Emplea", va afirmar el regidor.

Este esdeveniment, que se celebra este dimecres de 9.00 a 18.00 hores i continuarà el dijous de 9.00 a 14.00 hores, té com a objectiu connectar directament a empreses amb talent, permetent als ciutadans maximitzar les oportunitats del seu perfil professional i realitzar diverses entrevistes de treball en un sol dia o en dos matins consecutius en un mateix lloc.

La millor dada des de 2008

El regidor també ha celebrat les últimes xifres conegudes en relació a l'atur registrat i la Seguretat Social. Així doncs, segons les dades facilitades per Labora i elaborades per l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de València Activa, la ciutat de València ha registrat a l'abril 46.288 persones desocupades, una xifra que representa la millor dada de desocupació dels últims 16 anys.

A més, segons les últimes dades d'afiliacions a la Seguretat Social, relatives al mes d'abril de 2024, destaca que València, amb el creixement del 3,8%, registra de nou la major pujada anual d'afiliacions a la Seguretat Social entre les principals ciutats espanyoles. En concret, les afiliacions en este període han augmentat en 16.452 persones fins a les 448.497 persones afiliades i se situa com el segon millor dada mensual absoluta des que hi ha registres.

D'altra banda, a l'abril, València ha registrat 59.854 persones afiliades en règim d'autònoms, una xifra que comporta la millor dada absoluta des que es registren estes dades -gener de 2006-.

Un mes més, València ha sigut la capital que lidera el rànquing de les ciutats amb major pes d'autònoms sobre el total de les afiliacions. Així, mentre València en té un 13,4%, Barcelona en té un 10,4%, i Madrid un 8,7%.

A més, Badenas ha ressaltat que, segons les dades facilitades per Labora i elaborades per l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de València Activa, en l'últim any sis de cada deu persones que troben ocupació són dones. És a dir, de les 2.028 persones que abandonen la desocupació, 1.189 són dones (59%) i 839 són homes (41%).

Destacats