Fins quan és gratis viatjar en Metrovalencia i EMT València?

Aquesta és la data límit de la gratuïtat i els descomptes en el transport públic de València

Guardar

Diverses persones pugen a un tren de Metrovalencia
Diverses persones pugen a un tren de Metrovalencia

Viatjar en el transport públic de València és, ara, més barat. I és que Metrovalencia i EMT no només han aplicat descomptes en les seues tarifes, sinó que és completament gratuït per als menors de 31 anys. No obstant això, tot té data de caducitat. Aquestes són les dates límits en les quals s'aplicaran els descomptes i la gratuïtat.

Fins quan serà gratis viatjar en Metrovalencia i EMT?

Les persones menors de 31 anys podran viatjar gratis en el transport públic de València fins al 31 de desembre de 2023. L'alcaldessa de València, María José Catalá, ja va anunciar que prorrogava aquesta mesura fins a finals d'any, de la mateixa manera que més tard ho va fer el president de la Generalitat, Carlos Mazón per al metro.

A més, aquest divendres, dia 22 de setembre, amb motiu de la celebració del Dia Sense Cotxes, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat, tota la ciutadania podrà viatjar completament gratis tant en Metrovalencia, com en els autobusos de l'EMT. Es tracta d'una iniciativa que sempre té molt bon acolliment per part dels usuaris.

Fins quan s'aplicaran els descomptes en les tarifes de Metrovalencia i EMT?

Els descomptes en els abonaments i títols del transport públics de València encara es mantindran una mica més. Concretament, fins al 31 de gener de 2024. Una mesura que beneficia a milers d'usuaris d'EMT i Metrovalencia. Però, a quins abonaments i títols s'aplica aquest descompte en els preus del 50%?

El descompte s'aplica tant als abonaments i títols multiviatge propis de Metrovalencia, com als títols integrats en la targeta SUMA amb la qual es pot viatjar en EMT, MetroBus, Metrovalencia i Renfe – Rodalia a un mateix preu i amb una única targeta. En el cas dels descomptes aplicats als títols propis d'EMT València, el descompte es mantindrà, en principi, fins al 31 de desembre de 2023.

D'aquesta manera, els preus queden de la següent manera:

  • Bonobús de 10 viatges d'EMT: 4,25 €
  • Bonobús de 10 viatges per a famílies nombroses i monoparentals: 3,40 €
  • Bonobús de 10 viatges de categoria especial: 2,15 €
  • Targeta SUMA: una zona, 4 €; dues zones, 6 €; tres zones, 10 €.
  • Títols TuiN: s'aplica directament el descompte del 50% sobre l'import carregat
  • Títols mensuals Gent Major i Mobilitat: 6,80 €

Arxivat a:

Destacats