Finalitzen les obres de reparació de l'estació de bombament d'aigües residuals de l'Albereda

Guardar

Estación- Albereda
Estación- Albereda

El regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, ha anunciat que les obres per a substituir el forjat de l'estació de bombament d'aigües residuals i pluvials, situada al final del Passeig de l'Albereda, estan a punt d'acabar. Aquesta infraestructura de sanejament –també coneguda com a 'Eivissa'- s'encarrega de rebre les aigües dels barris Beteró, Algirós i el Grau, i impulsar-les cap a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) Metropolitana de Pinedo.

«Les bombes impulsores es troben en una càntera coberta per una gran llosa de formigó. Les aigües residuals porten matèria orgànica que, en descompondre's, generen àcid sulfhídric molt concentrat, el principal causant de la deterioració del forjat que cobreix la càntera», segons ha explicat el regidor del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià.

«Aquest desgast de la peça ha sigut de tal magnitud que, d'haver-se arribat a trencar, hauria provocat la paralització d'aquest bombament i, per tant, el desbordament de les aigües residuals al vell llit del riu Túria, suposant un impacte mediambiental irreparable», ha argumentat.

En paraules del regidor, «la reparació ha sigut complexa» a causa dels riscos que ha comportat tindre la càntera oberta, així com per la caiguda d'elements durant els treballs que han hagut de retirar-se, i les característiques de la mateixa estructura, de huit metres de profunditat. A això se li afig que el servici de bombament havia d'estar operatiu durant les 24 hores de dia. Finalment, els treballs de substitució i millora d'aquesta infraestructura bàsica han costat un total de 160.000 euros.

Arxivat a:

Destacats