"Fa huitanta anys, els passatges de les Torres de Quart i Serrans eren més accessibles que ara"

La proposta per a eliminar les barreres arquitectòniques dels passatges inferiors de les Torres de Quart i Serrans passen a la fase de viabilitat tècnica de DecidimVLC

Guardar

accesibilidad-torres-quart
accesibilidad-torres-quart

La nova edició dels pressupostos participatius DecidimVLC estan sent tot un èxit amb 1.238 projectes d'inversió presentats – més del doble que en edicions anteriors – per a millorar els barris i pobles de València. I és que en tan sols dues setmanes, la web de Decidim (decidimvlc.valencia.es) va registrar més de 74.000 visites. Diferents propostes que, al llarg d'aquesta setmana, la ciutadania ha anat donant el seu suport perquè passen a la fase de viabilitat tècnica, però que tenen en comú el disseny d'una ciutat més habitable i d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU.

Cada projecte d'inversió necessitava un mínim de 30 suports – 15 en el cas de propostes de pobles – per a avançar a la següent fase d'avaluació tècnica, jurídica i pressupostària per part dels serveis tècnics municipals, i que arranca hui, 1 de desembre. D'aquesta manera, ja es coneixen algunes de les propostes que sí que han aconseguit recaptar els suports necessaris per a continuar avançant, com és el cas de millorar l'accessibilitat del passatge inferior tant de les torres de Quart, com les de Serrans.

Així, des del grup de Facebook 'València Sense Barreres per una ciutat accessible' celebren que s'haja aconseguit portar aquesta proposta a la següent fase que consisteix a retornar l'accessibilitat perduda als passatges inferiors de totes dues torres "de la mateixa manera que, en 2010, l'Ajuntament de València el va fer a la plaça de la Verge amb la supressió dels escalons als accessos pel carrer Micalet i Navellos, així com amb la instal·lació de rampes a l'altura del carrer Horno de los Apóstoles i en la mateixa porta de la Catedral".

En aquest sentit, el grup impulsor de la proposta recorda que "els escalons, pilons i cadenes que estan actualment al passatge inferior de les torres no són elements històrics ni patrimonials, sinó que es van afegir en èpoques recents. Per aquest motiu, i tenint en compte l'aposta del govern municipal per una ciutat inclusiva, amable i accessible, esperem que aquesta proposta supere el filtre de la viabilitat tècnica requerida".

I és que com expliquen, a aquest diari, "per aquesta zona, cada dia, circulen al voltant de 10.000 persones", i aquests elements "no només dificulten el pas a persones amb mobilitat reduïda, sinó que obliguen a pegar una volta innecessària". En aquest sentit, insten l'Ajuntament a "fer valdre les lleis estatals i autonòmiques d'accessibilitat" perquè, en la seua opinió, "tots dos passos eren més accessibles fa huitanta anys que en l'actualitat".

Les propostes que superen la fase de viabilitat, estaran subjectes a votació ciutadana, fase que tindrà lloc de l'11 al 28 de febrer de 2021.

Arxivat a:

Destacats