Èxit en el mercat de productes de l'horta en la plaça de la Reina

Alguns venedors i venedores han esgotat els seus productes en una hora

Guardar

Mercat extraordinari celebrat en la plaça de la Reina
Mercat extraordinari celebrat en la plaça de la Reina

El mercat extraordinari de productes de l'horta de València celebrat aquest diumenge en la plaça de la Reina ha sigut tot un èxit. Són moltes les persones que han acudit a l'emblemàtica plaça a comprar productes sense intermediaris i de quilòmetre zero, fins al punt que alguns dels llocs han esgotat el seu gènere en tot just una hora.

Així ho ha assenyalat el regidor d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l'Ajuntament de València, Alejandro Ramon, que ha fet un balanç "molt positiu" per la "gran afluència" de clientela en el mercat extraordinari.

"Ha sigut un gran èxit, amb molta ciutadania amb ganes d'adquirir productes de proximitat, de la nostra horta periurbana. Ha sigut tan gran l'assistència que molts productors s'han quedat sense gènere una hora després d'haver començat el mercat", ha assegurat en a través de les seues xarxes socials Ramon.

En aquest sentit, el titular d'Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta ha destacat que això és un exemple de les ganes de comprar directament a agricultors "i que es posen en marxa experiències com aquesta en mercats de venda directa, com els que prompte podrem gaudir en Benimaclet, Malilla, Castellar i el Mercat de Colón".

El mercat ha sigut organitzat per l'Ajuntament de València i les organitzacions agràries i col·lectius socials que formen el Consell de l'Horta i el Consell Alimentari Municipal de València i té com a objectiu conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'uns preus justos per als productes agraris, fomentar la venda directa d'aquests aliments i promoure que els agricultors i agricultores puguen viure del que cultiven.

Així, el regidor ha exemplificat la necessitat de preus justos amb el producte emblema valencià: la taronja. "Veiem com a l'agricultor li ofereixen 15 cèntims a peu de camp per quilo i després en el supermercat aqueix mateix quilo està a 1,50 euros", ha indicat.

"Això suposa multiplicar-ho per deu, un increment del 900 % del preu, per tant, mercats com aquest, de venda directa, sense intermediaris, permeten que l'agricultor puga tindre un preu just per les seues collites i viure del que planta", ha subratllat.

Destacats