S'amplia el termini per a sol·licitar una plaça en els mercats ambulants d'agricultors de València

La nova data límit per a validar sol·licituds serà dimarts que ve 18

Guardar

Mercat ambulant de productes agrícoles (Didier Provost)
Mercat ambulant de productes agrícoles (Didier Provost)

La Regidoria d'Agricultura i Horta encapçalada per Alejandro Ramon ha ampliat el termini de sol·licituds dels mercats ambulants d'agricultors fins dimarts que ve 18 d'octubre. La proposta va ser llançada el passat 2 de setembre amb la intenció de connectar directament, sense intermediaris, als productors agrícoles amb els consumidors perquè tota la riquesa acabe en les butxaques dels agricultors.

Cada sol·licitant podrà fer-se amb quatre autoritzacions, una per cada mercat ambulant en el qual vulga situar el seu lloc. La informació i les sol·licituds es faran des del web del Consell Agrari Municipal. La regidoria d'Agricultura ha habilitat un correu electrònic com a servei d'assessorament: [email protected]. Les concessions tindran una vigència de 15 anys després de la seua validació. En el cas que el sol·licitant siga una persona física haurà de ser major d'edat. D'altra banda, si la sol·licitud la demana una persona jurídica haurà d'identificar les persones autoritzades que realitzaran les vendes dels seus productes.

El document d'autorització està subjecte a criteris com la proximitat del producte, la qualitat mediambiental, l'accés de col·lectius vulnerables com a dones i joves al sector, la producció de varietats locals o tradicionals, l'economia social o la integració de persones en situació de risc o d'exclusió social. L'entitat continuarà amb la reserva d'un 10% de les sol·licituds per a col·lectius desfavorits i nous emprenedors en la indústria agroalimentària.

Ubicació i horaris dels mercats ambulants

Els mercats de venda no sedentària amb caire extraordinari tindran un horari de 9:00 a 14:00 hores. Els mercats de la plaça de La Figuereta (Castellar-Oliveral), plaça de Benimaclet, el carrer Joaquim Benlloch (Malilla) s'instal·laran els dissabtes amb un total de 15 llocs, mentre que el del carrer Martínez Ferrando (Pla de Remei) ho farà els dimarts amb 20 establiments.

Destacats