L'EMT València continua avançant en solucions innovadores per a la descarbonització de la ciutat

A la millora de l'accessibilitat en el transport públic, EMT València comença a testar els autobusos d'hidrogen verd

Guardar

Autobús de l'EMT València / Foto: Xisco Navarro
Autobús de l'EMT València / Foto: Xisco Navarro

Les millores en l'EMT València estan donant resultats. I és que accions com l'ampliació del servei 24 hores, l'augment de les freqüències o la modernització dels autobusos amb la futura incorporació de nous mètodes de pagament han contribuït al fet que l'Empresa Municipal de Transports de València haja tancat l'exercici econòmic de 2022 amb un resultat positiu de més d'un milió d'euros. Com ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, "ho hem aconseguit augmentant l'oferta de transport i aplicant rebaixes en els preus dels títols per a ajudar la ciutadania a afrontar el context econòmic actual".

I la modernització de l'EMT continua avançant. De fet, s'ha incorporat a la flota el primer autobús d'hidrogen verd per a estudiar la seua possible implantació a la xarxa urbana. De moment, es tracta d'un projecte pilot que s'ha introduït en una de les línies de l'EMT per a analitzar l'autonomia o el consum de l'autobús. En paraules de l'alcalde de València, Joan Ribó, "hem renovat profundament la flota d'autobusos municipals fins a aconseguir que més del 50% dels vehicles siguen híbrids o elèctrics, la qual cosa ens ha permés ser més sostenibles i reduir la petjada de carboni en un 22%, però volem continuar fent passos".

Per això, València estudia ara noves fórmules innovadores que permeten apostar per energies verdes i zero emissions. "L'hidrogen verd és una energia neta que permetria continuar fent costat als objectius de descarbonització de la ciutat en 2030", ha conclòs l'alcalde.

Joan Ribó, Giuseppe Grezzi i Marta Serrano al costat de l'autobús propulsat per hidrogen verd
Joan Ribó, Giuseppe Grezzi i Marta Serrano al costat de l'autobús propulsat per hidrogen verd

Aquesta acció se suma, així, a altres solucions innovadores que ja s'estan posant en marxa en l'EMT València, com és el cas del pagament amb targeta bancària, però també amb el mòbil o el rellotge. A partir del passat 23 de febrer, aquesta nova modalitat de pagament està disponible en dos autobusos, però en les pròximes setmanes s'anirà incorporant a tots els autobusos de la flota. La previsió és que, entre maig i juny, ja estiga disponible en els quasi 500 autobusos de l'EMT.

Com ha destacat Grezzi, "l'objectiu és que el transport públic siga cada vegada més accessible, còmode i eficient i que responga a les necessitats de tota la ciutadania i garantisca l'accessibilitat universal".

Una accessibilitat que també implica la millora de les freqüències i la incorporació de noves línies que responen a les necessitats de la ciutadania. Prova d'això, a més del servei 24 hores d'EMT, és la creació de noves línies exprés per a connectar la ciutat amb les platges del sud.

 Imatge d'un autobús de l'EMT
 Imatge d'un autobús de l'EMT

D'aquesta manera, a partir del 7 d'abril, les noves línies que eixiran des de Porta de la Mar i arribaran fins a les platges de Pinedo i El Saler es posaran en funcionament. Una connexió que comptarà amb una freqüència de pas d'una hora i un trajecte de 30 minuts del punt d'eixida fins a les platges del sud.

Al principi, aquest servei funcionarà els caps de setmana. No obstant això, a partir del 15 de juny, començaran a circular diàriament. L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha posat en valor aquestes mesures que són "necessàries per a continuar apostant per augmentar la qualitat del transport públic, ja que només d'aquesta manera complirem amb el compromís de ser una ciutat descarbonitzada en 2030".

Destacats