EMT llança tres borses de treball per a acabar amb el procés privatitzador iniciat en tallers en 2013

A la fi d'octubre es convocarà una nova borsa de treball per a personal de carrosseria i oficials de tècnica

Guardar

Imatge d'un autobús de l'EMT a València
Imatge d'un autobús de l'EMT a València

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València llançarà tres borses de treball en l'àrea d'Enginyeria dins de la reestructuració impulsada per la direcció per a acabar amb el procés de privatització iniciat en 2013 en tallers. Estes borses permetran crear nous llocs de treball de qualitat perquè totes les tasques associades al manteniment dels autobusos siguen realitzades per treballadors i treballadores de l'empresa municipal.

A la fi d'octubre es convocarà una nova borsa de treball per a personal de carrosseria i oficials de tècnica, mentre que l'entitat ja treballa en les bases de la borsa de peons i peones que convocarà a principis del pròxim any.

D'esta manera, es regularitza una situació iniciada en 2013 que, en opinió de la Inspecció de Treball, suposa la subcontractació de personal i per la qual ha imposat una sanció econòmica a l'empresa municipal. La privatització dels tallers d'EMT començà en 2013 i va ser paralitzada per l'actual direcció de l'entitat. Alguns contractes no s'han pogut rescindir fins ara perquè es tractaven de treballs crítics per al funcionament intern de l'empresa.

"Continuem pagant l'herència del PP amb esta multa per l'externalització que va iniciar en 2013 en el seu intent de privatitzar l'empresa municipal. Des que arribàrem a la direcció hem treballat per a regularitzar la situació, però no ha sigut una tasca fàcil perquè l'empresa estava desmantellada. Ara continuem apostant per invertir en personal i crear nous llocs de treball de qualitat, tal com es va acordar amb els sindicats", ha explicat el president d'EMT, Giuseppe Grezzi.

L'empresa municipal manté amb una entitat externa la neteja dels autobusos, ja que es necessita una empresa especialitzada que realitze les labors de desinfecció i neteja diària tenint en compte el context de pandèmia. En els pròxims dies es finalitzarà el procés d'adjudicació per a la contractació d'este servici.

Arxivat a:

Destacats