L'EMT congela totes les seues tarifes per a 2023

L'Empresa Municipal de Transports de València no modificarà les seues tarifes per sisé any consecutiu i donarà continuïtat a les mesures temporals de reducció de preu actualment en vigor

Guardar

Autobús de la EMT al seu pas pel carrer de la Pau de València
Autobús de la EMT al seu pas pel carrer de la Pau de València

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha congelat les seues tarifes en tots els seus títols per a l'any 2023. Així, l'entitat potenciarà el seu objectiu de continuar impulsant la mobilitat sostenible i ajudar a la ciutadania davant la situació econòmica actual.

Giuseppe Grezzi, president de l'entitat, ha assenyalat sobre aquest tema que "el paper del transport públic és crucial a la nostra ciutat, per a fer-la cada vegada més sostenible i saludable. Estem recuperant ja les tendències d'abans de la pandèmia, per la qual cosa és el moment de continuar apostant per oferir un servei de màxima qualitat a la ciutadania, amb més servei i millors autobusos".

D'aquesta manera, l'EMT no modificarà les seues tarifes per sisé any consecutiu i donarà continuïtat a les mesures temporals de reducció de preu actualment en vigor. El pressupost per al pròxim exercici, que s'aprovarà la setmana vinent pel seu Consell d'Administració, preveu que es recupere la xifra de negoci prèvia a la pandèmia impulsada per la consolidació del nombre de persones que trien els autobusos municipals per a fer els seus desplaçaments per la ciutat.

Usuarias y usuarios de la EMT, a punto de tomar uno de los autobuses
Usuarias y usuarios de la EMT, a punto de tomar uno de los autobuses

136 milions d'euros de pressupost

El pressupost total de l'EMT serà de 136 milions d'euros dels quals l'Ajuntament de València aportarà una xifra superior als 76 milions d'euros, reforçant la seua aposta pel transport públic urbà. Aquesta quantitat servirà per a subvencionar el seu operatiu i els bons socials, invertint més de 21 milions d'euros per a continuar modernitzant el servei municipal.

L'objectiu de l'entitat és fer front als nous reptes de la mobilitat urbana, com continuar potenciant la xarxa nocturna, millorar les freqüències i crear noves connexions entre barris i pobles, entre altres.

El pla d'inversions de l'empresa municipal per al 2023 té com a objectiu consolidar els projectes finançats amb els fons de la Unió Europea-Next GenerationEU, que inclouen la compra de nous autobusos elèctrics i l'electrificació de les cotxeres amb l'objectiu d'avançar en la descarbonització del transport públic.

A més, l'Ajuntament de València ha confeccionat un pla d'amortització a huit anys per a fer-se càrrec de la disminució d'ingressos provocada per les diferents ones de la pandèmia.

Destacats