Els restaurants vegans i vegetarians a València augmenten

El veganisme suma punts a València gràcies al fet que cada vegada hi ha més opcions entre les quals elegir

Guardar

Vegan portada
Vegan portada

Per al 2019 s'esperava que el consum de carn i altres productes d'origen animal disminuïra, i així ha sigut. El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació va publicar a l'estiu d'enguany l'"Informe del Consum Alimentari a Espanya en 2018". Segons les dades que aporta, en 2018 els espanyols van consumir un 2,6% menys de carn que en 2017, és a dir, 2.114,78 milions de quilos menys. D'aquesta forma, el consum de carn encadena ja sis anys seguits de caiguda.

Cada vegada hi ha més gent conscienciada amb el maltractament animal i que se suma a eliminar de la seua dieta i de la seua vida tot tipus de productes que provinguen dels animals. Donald Watson va ser qui va encunyar el terme 'vegà' per a referir-se a tota aquella persona que aposta per un estil de vida lliure de productes d'origen animal. Watson va nàixer en Mexborough, un poble en Yorkshire del Sud (Anglaterra), en una família en la qual tots menjaven carn.

Watson es va fer vegetarià en 1924 i el novembre de 1944 ell i altres sis amics van fundar la primera societat vegana del món, la Vegan Society, l'objectiu principal de la qual era diferenciar-se dels vegetarians a causa del seu consum d'ous i lactis, i al fet que el vegetarianisme és una dieta que pot ser seguida sense un motiu ètic cap als animals.

Hui dia, el veganisme és un estil de vida que a Espanya cada vegada adopta més gent. I així es veu reflectit en l'auge dels restaurants vegans, o restaurants que implementen opcions veganes. Per exemple, gràcies a l'aplicació Happy Cow, una de les aplicacions més utilitzades pels usuaris per a trobar locals amb opcions veganes, podem conéixer més de prop aquesta realitat i ser conscients del creixement d'aquesta tendència.

Per exemple, en 2011 en aquesta aplicació hi havia publicats 353 establiments vegans, vegetarians i "veg-friendly", mentre que en febrer de 2017 el número havia augmentat fins a arribar als 1418 locals. Deliveroo també aportava les seues dades a l'octubre del mateix any i afirmava que el número de menjar vegà havia crescut un 161%.

Establiments vegans o amb opcions veganes a València

A principis de setembre d'enguany es feia ressò de la notícia que la companyia de menjar ràpid Pans and Company llançava una sèrie de menús que incloïen carn vegetal, anomenada Heura. Aquest tipus de "carn" està composta per soja i s'assembla a la carn del pollastre. És una opció 100% vegetal, sostenible i nutritiva, segons afirmen en el seu web.

No obstant això, a València trobem altres tipus de restaurants que sí que estan especialitzats en aquesta mena de menjar lliure de maltractament animal. Per exemple, 'The Vuguer', que és un restaurant de fastfood, o menjar ràpid, situat al carrer Jaume Esteve Cubells, número 1. Té disponibles diversos menús amb diferents tipus d'hamburgueses.

"The Vurguer", situat en el carrer de Santa Anna, número 3.

Un altre cas és 'The Began'. Igual que 'The Vuguer', és un restaurant de fastfood. Està situat al carrer Mur de Santa Anna, número 3. Els menús es componen de diferents tipus d'hamburgueses, però també pots triar delícies o un altre tipus d'acompanyants.

'The Nature': és un restaurant oriental amb opcions veganes i vegetarianes. Està situat en la Plaça de Vannes, número 7. Es tracta d'un bufet lliure amb moltes opcions entre les quals triar. D'altra banda, tenim 'Aloha Vegan Delights', que és un local de menjars per a portar on serveixen hamburgueses i smoothies, tot d'origen vegetal. Finalment, 'La Jungla' és una bona opció també. És un café/restaurant situat en el barri del Carme, al carrer dels Borja, amb una gran varietat en la seua carta.

Aquestes són les opcions més populars que existeixen a València quant a menjar vegà. No obstant això, s'espera que el 2020 vinga marcat per un creixement positiu del moviment vegà, per la qual cosa l'obertura de més locals d'aquestes característiques és segura.

Arxivat a:

Destacats