Els propietaris de l'Alqueria del Moro incomplien els requeriments de l'Ajuntament

Guardar

alqueria-dels-moros
alqueria-dels-moros

L'Ajuntament de València, a través del servici de Disciplina Urbanística, va obrir expedient a les quatre propietats que conformen la part privada de l'Alqueria del Moro en 2013, després d'una actuació de Bombers. Des d'eixe moment s'han succeït notificacions, ordres d'execució i comunicacions perquè s'adopten mesures precautòries, sense que els propietaris hagen actuat.

L'Alqueria del Moro està dividida en cinc propietats diferents, una d'elles és de propietat municipal i la resta de propietat privada. Els despreniments han afectat tres de les quatre propietats privades. La contracta del servici de Disciplina Urbanística està treballant per garantir la seguretat en la zona juntament amb un arqueòleg, ja que els edificis estan protegits, i s'elaborarà un informe amb les conclusions.

L'Ajuntament ha iniciat ja les obres de rehabilitació de la part municipal. L'any 2013, els bombers van realitzar una actuació d'emergència en la part privada. El servici de Disciplina Urbanística va obrir expedient, va realitzar un informe i es va notificar als propietaris. Des d'aleshores, l'Ajuntament ha realitzat diferents requeriments i notificacions. També s'ha activat el procediment de multes. Els temps s'han dilatat com a conseqüència de diferents recursos de reposició, comunicacions d'inici d'obres incomplides per part dels propietaris i fins i tot alguna maniobra per intentar evadir responsabilitats.

En concret, una de les propietats més afectades pel despreniment va presentar un certificat de seguretat firmat per un arquitecte que assegurava que les condicions de seguretat de l'edifici eren correctes. L'Ajuntament no va acceptar el certificat i la propietat va presentar un recurs de reposició el passat mes de juliol. El recurs ha sigut informat desfavorablement i es trobava en procés d'encàrrec a la contracta per actuar subsidiàriament.

Després del despreniment, la contracta posarà en marxa les mesures necessàries per a garantir la seguretat i, després de l'informe, es notificarà els propietaris perquè duguen a terme les obres restants. Un d'ells haurà de reparar el mur afectat. Els altres dos seran declarats ruïna imminent. En ser edificis protegits, hauran de ser reconstruïts.

Arxivat a:

Destacats