Els professors associats de la UV fan una "aturada total" per la seua precarietat

Anuncian una huelga indefinida y denuncian unas condiciones laborales "casi extralegales"

Guardar

profesores-asociados-uv
profesores-asociados-uv

Part del professorat de la Universitat de València (UV) ha anunciat una vaga indefinida que ha afectat, segons diverses fonts, a més 5.000 alumnes. Són els professors associats organitzats en la plataforma PDI (Personal Docent i Investigador) Associat, i exigeixen unes condicions laborals dignes.

I és que aquests docents guanyen al voltant de cinc euros per hora, mentre que els professors titulars guanyen fins i tot el doble. No obstant això, els associats són fins al 40% de la plantilla en alguns departaments, i en algunes facultats arriben a impartir quasi 7 de cada 10 classes.

Així doncs, 1.300 docents estaven convocats a la vaga, que segons la portaveu de PDI Associat, Isabel De la Creu, ha sigut una "aturada total" que s'ha dut a terme tant en el campus de Tarongers, com en el de Blasco Ibáñez i d'Ontinyent.

Després de tres anys de negociacions amb el rectorat i amb la Conselleria d'Educació, han dit 'prou' i demanen "a igual treball, igual salari". La portaveu ha volgut posar de manifest que es tracten de "molts anys de proposar" sense que hi haja cap fruit ni que "ningú" els faça cas. La protesta pretén que s'equipare la figura del professor associat amb altres figures contractuals i que se'ls atorgue el dret a participar en projectes de recerca.

Segons PDI Associat, la UV va augmentar en gran manera el nombre d'aquests docents durant els anys de crisis, fins a aconseguir el 30% del Personal Docent i Investigador, que arriben a impartir fins al 70% de la docència en Graus i amb uns salaris de cinc euros l'hora.

Destacats