Els productes de l'horta es realcen amb la primera edició de la 'Festa de la Carxofa'

’La Festa de la Carxofa’ tindrà lloc aquest dissabte, 2 de febrer, en la Plaça de l’Església de Campanar

Guardar

huerta-1
huerta-1

El barri valencià de Campanar acull, aquest cap de setmana, un esdeveniment únic, que té com a objectiu promocionar el producte local i potenciar el consum de proximitat per a posar el focus d'atenció en la importància de l'horta valenciana. Així, la Taula per la Partida organitza aquest dissabte, 2 de febrer, la primera edició de la 'Festa de la Carxofa' de l'horta de Campanar – Benimàmet.

D'aquesta manera, al llarg del matí, en la Plaça de l'Església de Campanar, es duran a terme diferents activitats que giraran entorn de la carxofa, un dels productes estrela de la nostra horta. La jornada arrancarà amb tallers infantils (11.00 h) i contacontes (12.00 h), però els assistents també podran gaudir, a partir de les 13.00 hores, d'una degustació de carxofes torrades de l'horta de Campanar – Benimàmet; un aperitiu de diferents receptes de carxofa, que elaborarà el públic assistent; i, fins i tot, del concert que farà la banda juvenil de Campanar per a amenitzar aquesta gran festa (12.30 h).

Alba Herrero, una de les promotores de la 'Festa de la Carxofa', ha assenyalat la importància no solament del consum de productes de proximitat, "que són de temporada, provenen de prop de casa i tenen una gran qualitat", sinó també que, gràcies a aquest tipus de consum, "donem suport als canals curts de comercialització dels llauradors, on defensen molt millor el seu producte".

La Taula per la Partida és una xarxa d'entitats per la defensa i dinamització de l'horta de Campanar-Benimàmet, que inclou entre altres a les associacions de veïns de Campanar i Benimàmet. D'aquest grup de treball va eixir el projecte 'Massa per a la Carabassa', una xarxa de comerciants i llauradors locals que, junts, impulsen els productes de proximitat. Ara, sorprenen amb la primera edició de la 'Festa de la Carxofa', que començarà a les 11.00 hores, i que ha vingut per a quedar-se.

Destacats