Campanar, Benimàmet i Beniferri s'uneixen per a fomentar el consum local

La proposta ‘Massa per a la Carabassa’ fomentarà els productes de l’horta d’aquesta zona

Guardar

huerta-1
huerta-1

Aquest dimarts, 25 de setembre, es presenta la proposta 'Massa per a la Carabassa', una iniciativa promoguda per l'Associació de Veïns i Veïnes de Campanar i la Taula per la Partida, que ha comptat amb el suport de la regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal de l'Ajuntament de València, i que té com a principal objectiu fomentar el consum local i, especialment, els productes de l'horta de Campanar, Benimàmet i Beniferri.

D'aquesta manera, el Centre Municipal de Persones Majors de Campanar, situat en el carrer Dragamines, serà testimoni de la presentació d'aquesta proposta, que començarà a les 19.00 hores. A la iniciativa s'han adherit un total de 17 comerços de la zona, entre verduleries, forns i restaurants, que tenen clar la importància del consum dels productes de proximitat per a garantir la supervivència de l'horta i de totes aquelles persones que, treballat la terra, segueixen mantenint visca el senyal d'identitat de València.

'Massa per a la carabassa' pretén promoure els productes que els agricultors de la zona venen directament a comerços i restaurants adherits al projecte. Per això, mitjançant la creació d'una imatge corporativa, se cerca que la ciutadania puga identificar, clarament, quins productes provenen d'aquestes tres hortes, alhora que els comerços adherits comptaran amb unes plaques que anunciaran que venen productes de proximitat en els seus establiments.

Una aliança entre associacions de veïns, comerciants i llauradors que, a més, s'implementarà en els menjadors escolars dels centres educatius de la zona. I és que posar el valor que es mereix a aquests productes és essencial per a conscienciar no solament del saludable del seu consum, sinó també de l'ajuda que estem aportant a l'economia local.

En aquest sentit, Marina Bartual, una de les impulsores del projecte, assenyala que aquesta iniciativa "potencia els canals curts de comercialització, que són més beneficiosos per als agricultors en eliminar intermediaris", i ajuda a "mantenir l'horta com un espai productiu i dinàmic, a més de potenciar els productes frescos i de qualitat, amb un menor impacte ambiental, en reduir les distàncies d'on provenen els aliments".

Cada vegada més, la societat valenciana està més conscienciada de la importància del consum local i dels productes de proximitat, i prova d'això és el projecte 'Massa per a la carabassa', que ha rebut el premi a la innovació social ciutat de València, en la categoria 'Millor experiència en consum responsable'.

Destacats