Comencen les obres del servei d'urgències del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch

Guardar

hospital_fe_ep
hospital_fe_ep

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat aquest dijous les obres d'adequació per al servei d'urgències del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch, que oferirà aquest servei a la població dels barris de Campanar, Tendetes i el Calvari a València.

Aquestes obres estan previstes en la primera fase d'aquest nou espai sanitari i consisteixen en la rehabilitació de l'edifici situat en el carrer Joaquín Ballester, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que l'inici d'aquestes obres suposa el començament d'un projecte que va a "millorar considerablement" l'assistència sanitària als veïns d'aquesta zona de València, en retornar-los "uns serveis sanitaris de qualitat que van perdre després del trasllat a Malilla de l'hospital La Fe de València".

El cost d'adequació d'aquest edifici de Campanar, destinat de manera provisional al servei d'urgències fins a la creació del nou Centre de Salut Campanar II, és de 685.855,93 euros.

L'edifici disposarà, en la planta baixa, del vestíbul d'accés, recepció, el magatzem, la sala d'extraccions, la sala de tractaments, la cambra de brosses, la zona d'espera, condícies i circulacions, i la comunicació amb la planta primera es reforçarà amb un ascensor.

Per la seua banda, la primera planta comptarà amb dues consultes d'urgències i tractaments, una sala d'observació, una sala de rajos X, el vestuari i control, els oficis de net, brut i farmàcia, el magatzem, la cambra de neteja, dos dormitoris, una sala d'estar i condícia de personal, una cambra per a grup electrogen, una cambra d'instal·lacions, una sala per al RACK, un armari per al CGP, una zona d'espera, condícies i circulacions.

El projecte Espai Campanar-Ernest Lluch s'està desenvolupant en diverses fases i comptarà amb un centre de salut i un centre d'especialitats, que en aquests moments es troben en redacció de projecte.

Així mateix, el passat mes de juliol es va triar al guanyador del Concurs d'Idees Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch, que va recaure en Ignacio Carbonell Cantí, qui serà l'encarregat d'elaborar el pla específic per a la resta d'infraestructures que compondran aquest espai sanitari.

"L'objectiu de la Conselleria de Sanitat és afrontar les necessitats reals dels ciutadans en matèria sanitària i amb aquest nou projecte sanitari, que serà referent a la Comunitat Valenciana, s'acostarà a la ciutadania de València especialitats com a rehabilitació, salut sexual, salut mental, radiologia o cirurgia menor i major ambulatòria, entre altres", ha ressaltat Barceló.

"ÚNIC" CENTRE D'ESPECIALITATS AMB TAC

L'Espai Sanitari Campanar Ernest Lluch comptarà amb el nou centre de salut 'Campanar II', que tindrà servei d'urgències les 24 hores, a més del Centre d'Especialitats d'alta Resolució Campanar, que serà l'únic amb radiologia, TAC, ressonància magnètica i Cirurgia Major Ambulatòria.

Amb aquests centres s'oferirà a la població d'aquesta àrea els serveis d'especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, un PAS, cirurgia menor i major ambulatòria.

D'altra banda, hi ha previstes altres infraestructures que completen el que serà aquest espai sanitari, com un hospital de crònics i llarga estada, un centre de rehabilitació integral ambulatori, un centre de trobada de pacients de salut mental, quatre hospitals de dia per a l'atenció de trastorns mentals, un centre d'estudis en salut i gènere, una escola de salut, una casa del pacient i l'ampliació de l'aparcament subterrani; mentre que en l'exterior es contempla un parc urbà que connectarà l'espai entre totes les àrees.

Arxivat a:

Destacats