Els horts urbans de la Rambleta a l'espera d'"inquilins"

Les associacions ja poden sol·licitar la gestió dels horts urbans de Sant Marcel·lí

Guardar

huertos-rambleta
huertos-rambleta

Els horts urbans han vingut per a quedar-se. Cada vegada són més els interessats a invertir el seu temps d'oci en una activitat saludable i que, a més, recupera una activitat tan tradicional com és l'agricultura. Des de l'Ajuntament de València s'han proposat fomentar-los, i als de Malilla i Sociópolis s'han unit els de Sant Marcel·lí i, recentment, els horts urbans del barri del Grau, que ja ha començat la seua construcció.

En total, la Rambleta de València, situada en el barri de Sant Marcel·lí, compta amb 54 horts urbans i 7 taules de cultiu, que han suposat una inversió de més de 150.000 euros, però que, com explicava la regidora de Medi Ambient, ara en funcions, Pilar Soriano, "dotarà de més zones verdes a aquest barri de València".

Doncs bé, ja s'ha obert el termini d'inscripció – 20 dies - perquè les associacions de la ciutat sol·liciten la gestió d'aquests 54 horts d'autoconsum. Entre els criteris que es tindran en compte per a puntuar les sol·licituds, es troben la justificació de la viabilitat econòmica; la inclusió de propostes de formació en agricultura ecològica; la incidència del projecte dins de la xarxa del barri; que incloga accions que faciliten la integració dels col·lectius escolars; i el tractament d'accions que faciliten la inclusió de col·lectius de famílies en risc d'exclusió i immigrants.

En el seu moment, ja es va informar que el termini de durada de l'adjudicació serà de quatre anys, com a màxim, i que s'atorgarà a una sola entitat per "seguretat jurídica" encara que, bé és cert, que es podran unir diferents col·lectius, com a associacions de veïns o jubilats, escoletes o AMPA per a gestionar els horts o de forma comuna o repartit per parcel·les. Així mateix, s'especifica que el manteniment dels horts dependrà de les associacions.

Com són els horts urbans del parc de la Rambleta

Amb una superfície de més de 7.500 metres quadrats, els horts urbans de Sant Marcel·lí estan formats per 54 horts i 7 taules de cultiu, així com per quatre zones diferenciades: la principal on se situen els bancals i les taules de cultiu, l'esplanada d'accés, una zona de servei on se situa un safareig per al reg per inundació i una àrea per a l'intercanvi de productes agrícoles i la socialització de les persones usuàries.

Quant a les taules de cultiu, tenen unes dimensions de 3.50 x 1.50 x 0.80 metres de fusta de pi, amb contenidor de 50 centímetres de profunditat. Així mateix, es compta 61 baguls de resina amb un sistema de tancament amb cadenat per a emmagatzemar ferramentes de cultiu.

Arxivat a:

Destacats