Acaben els treballs de condicionament dels horts escolars de Patraix

Guardar

huerto-urbano-patraix
huerto-urbano-patraix

Demà dijous, dia 23, està previst que concloguen les obres d'enjardinament provisional i horts escolars entre els carrers de l'Impressor Monfort i Salabert al barri de Patraix. En una superfície de 525,10 metres quadrats s'han creat uns horts escolars per a tots els centres d'educació infantil de Patraix.

Aquesta actuació, que conserva gran part de l'arbratge existent i l'integra en el seu disseny, ha sigut realitzada per l'empresa Societat d'Agricultors de la Vega. El pressupost d'adjudicació va ser de 60.896,62 euros i l'actuació municipal ha afectat una superfície rectangular de 525,10 metres quadrats (29,70 x 17,68 metres).

Abans de la intervenció, la zona d'actuació era una superfície acabada amb arena morterenca, amb tres fileres d'arbres que organitzaven l'espai, i dotada de mobiliari urbà (bancs i papereres). Ara s'han creat uns horts escolars per a tots els centres d'educació infantil de Patraix. L'actuació conserva gran part de l'arbratge existent integrant-lo en el seu disseny.

Tota la superfície afectada s'ha tancat perimetralment i s'ha establit l'accés pel carrer de vianants adjacent al solar; a l'altre costat d'aquest carrer per a vianants hi ha un parc infantil. L'espai s'organitza a partir d'un eix principal de circulació i, a un costat d'aquest eix, se situa la zona d'hort a nivell de sòl, mentre que a l'altre costat es disposen les zones d'hort elevat.

La zona d'hort a nivell de sòl és una extensió rectangular de terra vegetal, parcel·lada mitjançant cavallons i envoltada per un corredor de circulació. Aquesta zona està separada de l'eix principal de circulació per mitjà d'una tanca. Les zones d'hort elevat són tres, cadascuna d'elles composta per un conjunt de mobiliari (taula + caixes + expositor de cultiu).

La vegetació, la diferenciació de paviments i el mobiliari que s'hi ha disposat contribueixen a l'organització de l'espai, de manera que permeten generar diferents zones: zones d'hort, àrees d'estar i espais d'experimentació, observació i reunió.

Arxivat a:

Destacats