Els cinemes continuaran oberts amb les noves restriccions

Guardar

cines-lys-valencia
cines-lys-valencia

El tancament de l'hostaleria o l'avançament del tancament del comerç a les sis de la vesprada són algunes de les noves mesures que el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han anunciat, aquesta vesprada, amb l'objectiu de frenar l'expansió de la tercera ona de la pandèmia. No obstant això, la cultura s'ha salvat de les noves restriccions. Així, tal com s'ha confirmat, els cinemes, teatres i altres espais culturals romandran oberts al públic, això sí, amb la limitació de l'aforament al 30%. Un gran alleujament per als agents culturals de la ciutat, que han vist com en els últims mesos els ingressos han baixat substancialment a causa de la crisi sanitària.

No comparteix la mateixa sort un altre tipus d'establiment que, a partir d'aquest dijous, hauran de tancar durant 14 dies. Aquests són: centres recreatius tant de joves com de persones majors, així com ludoteques i centres similars, locals d'associacions festives, com a casals fallers i tots els locals relacionats amb el joc, com el bingo, els casinos o els negocis d'apostes. Així mateix, també romandran tancades les instal·lacions esportives, excepte per a professionals.

Puig ha reconegut que les noves restriccions per a la Comunitat Valenciana tindran un "gran impacte en la vida de milers de persones" i ha afirmat que s'han pres "amb dolor", "preocupació pels seus efectes" i la disposició a "compensar als més perjudicats". "El nivell d'estrés hospitalari i l'augment de corba de contagis ens obliga a fer-lo", ha lamentat.

I precisament per a compensar als sectors més afectats, Puig presentava el Pla Resisteix, dotat amb 340 milions d'euros, que es destinaran a ajudes directes per al sector de l'hostaleria i restauració, activitats turístiques, artístiques, parcs d'atraccions i ludoteques, així com per als sectors relacionats amb la festa. Tots aquests sectors representen el 30% de pèrdues del valor afegit i el 59% de la destrucció de l'ocupació, sense contar que quasi la meitat dels treballadors de l'hostaleria segueixen en ERTO. "Són sectors decisius i necessari per a la nostra prosperitat".

Destacats