Els barris de València acullen activitats del Festival dels Drets Humans

Guardar

El regidor Emiliano García en la presentació de SocialMed 2022
El regidor Emiliano García en la presentació de SocialMed 2022

El Festival dels Drets Humans del Mediterrani, que enguany gira entorn de la temàtica de l'aigua, començarà el pròxim 14 de maig i es prolongarà fins al dia 27 en tres seus: Filmoteca, SGAE (Societat General d'Autors) i en el Centre de Cultura L'Octubre. A més, es duran a terme nombroses activitats en diferents barris de la ciutat i també s'han programat sessions virtuals que es podran seguir en YouTube.

El certamen té enguany quatre seccions. Med VLC, dedicada a les produccions valencianes amb temàtica social més recents i que es desenvoluparà en el Centre Cultural L'Octubre els dies 16 i 17 de maig a les 19 h. Med Futurs, centrada en produccions audiovisuals en centres educatius i que pot seguir-se en el canal de YouTube de València Social Rebel. Med Ficció, amb produccions de temàtica social de tot el món, premiades en diferents festivals internacionals i finalment, Med Docs, secció a concurs de documentals mediterranis. Aquesta secció es desenvoluparà en la seu de la SGAE i té programat l'estrena mundial de "Mare Mediterraneum".

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, ha assenyalat que "el diàleg entre cultures i regions, el respecte mutu i la reivindicació dels drets humans, impulsen el canvi cap a unes societats més plurals, més diverses i més integradores". "El festival és un festival imprescindible que agita consciències i mostra una realitat, a vegades molt crua, que és necessari mostrar" ha afegit García.

El director del festival, Samuel Sebastian, ha afirmat que l'edició d'enguany "suposa la consolidació del festival des del punt de vista local, regional i internacional" i ha agraït el suport que el festival rep des de la Regidoria de Turisme i Internacionalització, així com des de la Universitat Popular i la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals.

Per part seua, Vicente Garcés, president de la Fundació Assemblea de Ciutadanes i Ciutadans del Mediterrani- ACM, ha ressaltat la rellevància internacional del certamen i ha assenyalat que "en estos moments, defensar els drets humans és més necessari que mai".

En les activitats prèvies al festival ja han participat més de 5.000 persones i en aquesta edició s'obrin noves seus a Alacant al costat de la Casa Mediterrani, a Elx amb el Festival de Cinema Independent d'Elx, a Borriana i a Picassent, amb el Centre Penitenciari que ha participat en un dels premis dins de la secció de curtmetratges valencians.

Com a novetat d'aquesta segona edició, es concediran els premis Ulysses i Mercouri en homenatge a l'actriu grega Melina Mercouri. El premi Ulysses s'atorgarà a l'Associació Aurora Grup de Suport per la gestió humanitària que desenvolupen en el port de Borriana. El Premi Mercouri reconeix enguany a l'escriptora afganesa Nadia Ghulam activista per la pau i els drets humans i a la directora francopalestina, Hiam Abbass, que ha participat en diferents produccions europees i de Hollywood.

Arxivat a:

Destacats