Els autobusos d'EMT València estrenaran un projecte pilot de pagament amb targeta en les línies més turístiques

Guardar

emt-pago
emt-pago

Els autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València estrenaran a mitjan pròxim mes d'abril un projecte pilot de pagament amb targeta de crèdit en les línies més turístiques, la 25 i la 95, per a estudiar la seua implantació en tota la flota. Els viatgers podran comprar el bitllet senzill amb la targeta o el mòbil i tindran un descompte del 15% respecte a l'euro i mig que costen.

Amb aquest experiment, en col·laboració amb Caixa Popular i l'empresa informàtica NetPLC, la companyia vol seguir l'exemple d'altres ciutats europees o el cas recent de Madrid i agilitar l'operativitat del pagament de bitllets.

"A València també volem ser capdavanters", ha manifestat aquest divendres el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, en la presentació de la iniciativa a bord d'un dels busos amb el nou sistema de pagament ja instal·lat.

Inicialment, el pagament amb targeta s'implantarà en les línies 25 (El Palmar - El Perellonet) i 95 (Parc de Capçalera - Ciutat de les Arts i les Ciències) en tractar-se de les més utilitzades pels turistes de València, encara que la intenció és ampliar-ho en un futur als 500 autobusos de la xarxa de l'EMT.

També s'estudiarà el pagament amb targeta d'un altre tipus de títols a més del bitllet senzill. "Volem anar més enllà", ha assegurat el gerent, Josep Enric García Alemany, per a fer valdre la "currada màxima" de l'empresa pública i la "il·lusió" amb la qual afronten un projecte que "arranca de forma molt potent i marcarà un abans i un després a mitjà termini".

En concret, els busos de la 95 transporten fins a tres milions de viatgers a l'any, dels quals al voltant d'una cinquena part fan ús del bitllet senzill, mentre que els de la 25 porten 870.000 i un terç compren el títol simple.

A mitjan abril, tots els autobusos d'aquestes dues línies tindran instal·lat el nou sistema de pagament. El projecte pilot es mantindrà durant uns mesos amb el 15% de rebaixa i després es valorarà la continuïtat del descompte després de fer un balanç del funcionament. El càrrec de l'import s'efectuarà de forma automàtica com en qualsevol comerç.

De cara a la implantació en tota la flota, Grezzi ha explicat que el pagament amb targeta amb autobús comporta un cost operatiu en requerir el canvi de totes les màquines. Per això, primer s'estudiarà el seu funcionament en aquests trajectes després arribar al conjunt de la xarxa. "Hi ha moltes persones en parades que volen pujar i no tenen bitllet; abans havien de comprar-ho i moltes vegades són turistes i no tenen l'abonament", ha precisat.

"NO PODÍEM QUEDAR-NOS ARRERE"

En definitiva, la meta és posicionar a València en la línia del transport públic de grans ciutats europees com Londres, on aquest servei ja està implementat. De fet, el pagament amb targeta en la capital britànica "ja supera a la famosa Oyster Card, perquè és el més fàcil". "No podíem quedar-nos darrere", ha manifestat el gerent.

Grezzi, en la mateixa línia, ha posat l'accent que es tracta d'una prova pilot "pionera a Espanya", perquè la de Madrid es va posar en marxa fa unes setmanes i l'EMT portava "mesos estudiant-ho". "No parem de fer innovacions: en quatre anys hem demostrat que aquesta és una empresa molt moderna i que tots els sistemes que siguen bons els posem en marxa".

Per part de l'entitat patrocinadora, el representant de Caixa Popular ha fet valdre la implantació en el transport públic d'alguna cosa que ja és habitual en els comerços: "Si puc anar a un forn i pagar amb targeta, per què no en l'autobús?".

Arxivat a:

Destacats