El renovat Mercat del Grau obrirà les seues portes al desembre

Galiana assegura que “les obres del Mercat del Grau avancen a bon ritme”

Guardar

rehabilitacion-mercado-grau
rehabilitacion-mercado-grau

"Les obres del Mercat del Grau continuen avançant a bon ritme". Carlos Galiana, regidor de Comerç de l'Ajuntament de València en funcions, anunciava, a través del seu compte de Twitter, els avanços d'un dels mercats municipals de la ciutat que tornarà a ser un referent. Les obres ja ha acabat amb el desmuntatge de la coberta, i ja s'ha derrocat el mur que permetrà l'obertura d'aquest espai a la ciutadania.

El Mercat del Grau "era un dels més desatesos dels últims anys, sent un exponent de la mala gestió de l'anterior equip de govern, que va convocar dues licitacions que van quedar desertes per tractar-se d'un projecte inviable. Després, ho van abandonar a la seua sort", explicava Galiana durant la presentació del projecte de rehabilitació. I és que, ara, aquest mercat compta amb un projecte "il·lusionant" que canviarà per complet la concepció que la ciutadania té d'aquest espai.

Gràcies a la firma Tomás Llavador Arquitectos e Ingenieros S.L., el Mercat del Grau s'està sotmetent a una rehabilitació integral que, amb un pressupost de més de dos milions d'euros, mantindrà l'arquitectura original del mercat, però incorporant nous elements com a xicotets jardins interiors, una sala polivalent per a l'ús i gaudi dels veïns i veïnes del barri o la substitució del mur per una façana de vidre que permeta veure des de fora els espais del nou mercat.

Mercado Grao

Així mateix, la coberta es renovarà per teula plana vidrada de colors – roig i negre –, i els paviments de pedra seran la base per als espais públics, però també per al recorregut dels diferents llocs del mercat.

"Aquest edifici històric, dissenyat en 1902 per l'arquitecte Rafael Alfaro, s'inaugurava sent el mercat més modern de la ciutat de València. Una imatge que res tenia a veure amb la que presentava en l'actualitat", explicava Tomás Llavador en una entrevista a València Extra. No obstant això, amb la finalització de les obres tornarà a ocupar el lloc que es mereix.

Està previst que el renovat Mercat del Grau estiga acabat per a desembre d'enguany. En aquest sentit, una de les grans novetats és que les parades es reduiran de 24 a 19 per a garantir major espai d'emmagatzematge i major amplitud, i a més es reservaran els números 18 i 19 per a la Tira de Comptar o per a l'organització d'esdeveniments.

Nuevo mercado del grao

Finalment, una altra de les grans novetats és que el Mercat del Grau ampliarà el seu horari a la vesprada per a abastar nous perfils de consumidors, i la sala polivalent podrà continuar utilitzant-se fora de l'horari comercial. Aquest renovat espai no solament està cridat a revitalitzar el barri, sinó que s'alçarà com un dels millors llocs de trobada entre els veïns i veïnes de la zona.

Destacats