El procés participatiu del Botànic porta a porta

Guardar

0112-proces-participatiu-botanic
0112-proces-participatiu-botanic

El procés de participació ciutadana al barri del Botànic, iniciat el passat agost i amb una programació contínua, s’encara en les pròximes setmanes amb la seua recta final. I amb la finalitat que les dades obtingudes en el procés siguen representatives del sentiment veïnal i compten amb l’aval suficient per a ser tingudes en compte, s’ha redoblat la comunicació sobre el procés.

Així, durant tres jornades l’equip de comunicació ha col·locat cartells informatius portal a portal, en els quals s’indica la forma en què qualsevol veí o veïna pot participar en l’última enquesta del procés. Els mitjans per a fer-ho són per via telemàtica des de les seues pròpies cases (a través de la pàgina web www.elbotanicesmou.valencia.es) o de manera presencial (tots els dimarts de gener, de 16.30 a 18.30 h, a la biblioteca municipal del carrer del Pare Manjón, núm. 1) per als qui no disposen d’ordinador, smartphone o accés a Internet. Tal com s’ha subratllat des de l’inici del procés, està invitada a participar tota persona en matèria d’urbanisme i mobilitat del barri.

“Ens encantaria que tot el veïnat participara activament apuntant les seues opinions, però també entenem que hi haja qui opte per deixar decidir als altres o es mostre indiferent davant d’esta iniciativa. L’important és que tot el món siga conscient que pot opinar i que este és el moment per a fer-ho”, ha manifestat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que va sol·licitar a l’equip que du a terme el procés que ho comunique “novament porta a porta”, com així s’ha fet.

La intenció del projecte impulsat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible té per objectiu principal definir accions prioritàries per a l’acció de govern que donen solució a les necessitats ciutadanes en este àmbit i fomenten la cohesió del teixit social i associatiu del barri. La idea és que el treball conjunt entre ciutadans i Administració ajude a identificar els problemes i reptes, que s’analitzen, es diagnostiquen i tinguen resposta.

Els mètodes de recollida d’opinions i diàleg amb els veïns del Botànic s’han realitzat en accions contínues en forma de tallers o altres iniciatives, com ara “Mou-te” –en la qual es van estudiar els hàbits de desplaçament del veïnat– o el “Dia B” –amb activitats de presentació al carrer–, realitzades el passat mes d’octubre.

Destacats