El pressupost de servicis socials s'ha incrementat un 32% en els últims tres anys

Guardar

servicios-sociales
servicios-sociales

El treball conjunt entre l'Ajuntament i la Generalitat permetrà «dotar la ciutat d'equipaments per a grups de població com les persones majors, ja que a València cada volta hi ha més gent major i estem treballant amb previsió: comptant amb les infraestructures per atendre les necessitats d'aquestes persones». Ho ha anunciat hui l'alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la reunió que ha mantingut amb la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra. Els dos responsables públics han celebrat l'increment del pressupost que la Generalitat transfereix a la ciutat per a la prestació de Servicis Socials. De fet, dels 3,6 milions d'euros de 2015 s'han pressupostat 9,7 milions d'euros per a 2019. El pressupost municipal destinat a aquests assumptes també s'ha incrementat de 2015 a 2018: un 32%.

En aquesta trobada de treball, en la qual també han participat la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, i la secretària autonòmica de Servicis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, han analitzat els servicis socials que es presten a la ciutat i el treball conjunt de l'Ajuntament de València i la Generalitat. També han parlat de les dades «que fan possible eixe treball com ara l'increment del pressupost municipal destinat a aquests assumptes», que amb el Govern de la Nau s'ha augmentat un 32% si atenem les xifres globals de la partida destinada a Prestacions Socials Bàsiques, i que, en el cas de les Ajudes Socials d'Emergència han vist augmentar fins a un 47%».

Concretament, l'any 2015 l'Ajuntament de València va destinar a la línia de Prestacions Socials Bàsiques 96,5 milions d'euros, que han augmentat el 32% fins a situar-se en els 127,2 milions d'euros en 2018.

D'altra banda, l'alcalde ha destacat les aportacions realitzades per la Generalitat perquè l'Ajuntament desenvolupe alguns d'aquests servicis. «Hem passat de disposar de 4,7 a 11 euros per càpita aportats per la Generalitat. Per tant, parlem d'un creixement molt significatiu, que s'ha materialitzat en moltíssimes prestacions per pal·liar la pobresa energètica, els talls d'aigua o els desnonaments, així com les ajudes al lloguer o la creació de més servicis d'aquest tipus», ha explicat Joan Ribó.

Pel que fa als assumptes concrets tractats a la reunió, l'alcalde ha aclarit: «Hem estat revisant específicament algunes variables que ens preocupen a l'Ajuntament de València, perquè tenim dades que confirmen que el creixement de les persones majors està sent cada vegada més important i no tenim les estructures de servicis socials adequades per fer front a aquest augment de l'edat de la població». «Necessitem treballar per dotar la ciutat de, per exemple, centres d'atenció a la població major que ho necessite, sempre que no puga viure al seu lloc natural que és sa casa».

A aquest respecte, la vicepresidenta del Consell ha concretat: «Ara estem ultimant el mapa de necessitats, amb visió de futur que després traslladarem a un mapa físic de la ciutat per començar a concretar nous servicis». Mónica Oltra ha destacat l'increment del pressupost que la Generalitat transfereix a l'Ajuntament per a la prestació de servicis socials, «que s'ha triplicat» i a més contempla l'augmentat del nombre de recursos humans amb 94 professionals, entre els quals destaquen nous perfils com ara els tècnics d'integració, que faran l'acompanyament als i les usuàries de la renda d'inclusió per afavorir la seua integració al món laboral».

Destacats