El PP presentarà una moció per a paralitzar els arcs xinesos en Pelayo per la falta de consens amb els veïns

Els populars recorden que els veïns ja han recollit més de 800 signatures en contra del projecte més del doble dels quals el van secundar en els pressupostos participatius

Guardar

Carrer Pelai al barri de la Roqueta de València
Carrer Pelai al barri de la Roqueta de València

La portaveu adjunta del Grup Popular, María José Ferrer San Segundo, ha anunciat que el PP presentarà una moció perquè es paralitze la instal·lació d'arcs xinesos en l'entrada del carrer Pelayo en ple barri Jerusalem per la falta de consens amb veïns i comerciants de la zona.

Els veïns ja han recollit més de 800 signatures en contra del projecte i hem pogut saber la postura en contra d'entitats com l'Acadèmia de Sant Carles, Lo Rat Penat, la RACV i la Federació de Veïns de València, els qui assenyalen que ha de seguir com a barri de Jerusalem.

"Amb aquesta oposició és necessari paralitzar el projecte i no imposar una actuació en un barri perquè la falta de consens amb les persones que resideixen en el mateix és més que evident, al que cal afegir l'opinió d'entitats de reconegut prestigi que també han rebutjat aquesta actuació que vol portar endavant el Govern de Ribó i PSOE", va explicar la regidora Ferrer San Segundo.

La portaveu adjunta popular ha explicat que "per a invocar la participació com a justificació, o pretext, d'una actuació municipal, és necessari esbrinar quina és l'autèntica, o almenys molt majoritària, voluntat dels veïns afectats, com també, de l'ànima representativa de la ciutat."

"I per a determinar quina és la real voluntat majoritària -ha prosseguit- no n'hi ha prou amb dreceres superficials, que no aprofundeixen, recolzats per 60, 150 o 300 persones, sinó que, quan s'aprecia divergència o conflicte amb altres veïns majoritaris, hi ha també que escoltar-los, indagar a fons per a saber què pensen de veritat els afectats i, si es constata que no coincideixen amb el projecte, revisar les propostes."

"Els processos com el "DecidimVLC", si s'organitzen adequadament, poden ser un instrument de participació. Però no han de donar mai l'esquena a l'autèntica voluntat ciutadana, ni renunciar a determinar quina és aquesta. Per a això cal que els ciutadans puguen manifestar la seua disconformitat amb el projecte que es planteja per al seu barri, perquè poden tenir raons molt justificades, com en els referèndums es pot votar un sí, un no o una abstenció, sent igual de democràtiques totes les postures. Així ho hem proposat diverses vegades en Mocions del Grup Popular Municipal, però Ribó-Compromís i PSPV, encara que tant parlen de la transparència i la participació, ho han rebutjat sistemàticament. Però ho continuarem proposant, perquè això és realment escoltar a tots." - ha conclòs Ferrer San Segundo.

Destacats