El PP aconsegueix la millora de la neteja i conservació de l'entorn del Mirador del Pujol en l'Albufera

Aprovada per unanimitat una moció Popular en la Comissió d'Ecologia Urbana i Emergència Climàtica per a intensificar la retirada de residus en la zona

Guardar

Mirador de Pujor a l'Albufera
Mirador de Pujor a l'Albufera

El Grup Municipal Popular ha celebrat l'aprovació per unanimitat de la seua proposta de reforç de la cura del paisatge de l'Albufera en l'última Comissió d'Ecologia Urbana i Emergència Climàtica. En concret, el PP va presentar una moció instant el Govern municipal a netejar la brutícia i a retirar els residus acumulats en la zona del mirador del Pujol i l'embarcador de la Gola de Pujol com més prompte millor. En la seua iniciativa, els Populars demanaven també intensificar els treballs de conservació i neteja periòdica de les ribes del llac.

"L'entorn natural que envolta l'emblemàtic edifici de l'embarcador i els seus molls, així com la barraca de la Comunitat de Pescadors del Palmar, es troba en una situació preocupant", ha advertit la regidora popular, Julia Climent. En una visita recent a aquest enclavament, els populars van poder comprovar el mal estat de la zona del llac que voreja l'edifici de l'embarcador i les ribes i séquies que l'envolten. "En estar temps sense netejar, aquestes es troben plenes de canyes, plàstics, botelles, peixos morts i altra brutícia; un estat molt millorable", segons ha explicat Julia Climent.

En línia amb les prioritats del Partit Popular, l'edil del PP assenyalava la necessitat de protegir i cuidar un emplaçament idoni i amb un elevat valor paisatgístic per a València com és el Mirador del Pujol. "Al greu problema de la contaminació mediambiental que s'està produint, hem de sumar la pèssima imatge que dona del Parc Natural de l'Albufera", explicava la regidora popular.

Des del Grup Municipal Popular, celebren l'acord aconseguit i esperen que els serveis de neteja i protecció de l'entorn actuen com més prompte millor per a millorar el seu mal estat. "És imprescindible intensificar la neteja d'una zona tan transitada i visitada, ja que en l'actualitat és clarament insuficient", ha declarat Climent.

Julia Climent ha recordat que al costat del Mirador del Pujol se situa la barraca de la Comunitat de Pescadors del Palmar, així com l'edifici de l'embarcador en el qual antigament es resguardaven, reparaven i conservaven les barques municipals del llac. L'edifici i la Gola estan qualificats com a Bé de Rellevància Local per les seues característiques i valor etnològic i constitueixen un important recurs paisatgístic, arquitectònic, històric-etnològic i cultural del Parc Natural de l'Albufera. "Tot aquest conjunt configura un emplaçament idoni per a gaudir de la naturalesa, els passejos amb barca i les famoses postes de sol, sent el lloc més visitat i fotografiat de l'Albufera durant tot l'any", ha conclòs l'edil Popular.

Destacats